7 Δραστηριότητες με τα χρωματιστά καλαμπόκια Playmais

Το φετινό καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του! Για πολλούς ήταν περίεργο και αγχωτικό σαν μία προέκταση του χειμώνα αλλά σε πιο ανάλαφρη εκδοχή. Για μας, ήταν πλούσιο εμπειριών καθώς η οικογένειά μας μεγάλωσε κατά ένα μέλος! Το γεγονός αυτό κάνει ξεχωριστό και ιδιαίτερο το φετινό καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, διακοπές δεν κάναμε και ζήσαμε όλη αυτή την όμορφη περίοδο με το νεογέννητο στο σπίτι μας! Ενώ ο χρόνος πλέον είναι εξ ορισμού φοβερά περιορισμένος, με το μικράκι να είναι στο προσκήνιο της καθημερινότητάς μας, πάντα προσπαθώ να ξεκλέβω ώρα για να έχει ο Πέτρος την αποκλειστική μου προσοχή. Αυτό φυσικά γίνεται μέσα από το παιχνίδι μας. Μία νέα ανάγκη που δημιουργήθηκε ωστόσο, ήταν να βρούμε νέους τρόπους να παίξουμε και να εκφράσει την δημιουργικότητά του, οπότε καταλήξαμε να ψάχνουμε νέα υλικά.



Τι είναι τα Playmais;


Πριν αρκετό καιρό, ψάχνοντας δώρο γενεθλίων, είχα πέσει πάνω στα Playmais. Τα Playmais (τα μικρά χρωματιστά καλαμποκάκια όπως τα λέμε εμείς) είναι φταγμένα από άμυλο καλαμποκιού, νερό, και φυτικά χρώματα. Είναι δηλαδή, 100% βιοδιασπώμενα, οικολογικά, φυτικά και ασφαλή για τα παιδιά!



Πώς παίζονται;


Η κάθε συσκευασία περιλαμβάνει ένα μικρό πανάκι και ένα πλαστικό μαχαίρι. Για να δημιουργήσουμε τις κατασκευές μας, απλά βρέχουμε λίγο το πανάκι, στραγγίζουμε καλά, κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε το καλαμποκάκι, το βρέχουμε και το κολλάμε με ένα άλλο! Ακριβώς! Χωρίς κόλλα, με λίγο νερό κολλάνε μεταξύ τους!

Ανάλογα με την συσκευασία που θα επιλέξετε, υπάρχουν μέσα στο κουτί κάρτες, οδηγίες και αξεσουάρ ώστε να δημιουργήσετε τους κόσμους της φαντασίας σας.

Εμείς διαλέξαμε το κλασικό κουτί, για να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να αυτοσχεδιάσουμε! Παρακάτω σας προτείνουμε μία σειρά από δραστηριότητες που δοκιμάσαμε εμείς και περάσαμε δημιουργικά και διασκεδαστικά τον χρόνο μας!


1. Διαχωρισμός και ομαδοποίηση χρωμάτων 



Από τις πιο βασικές δραστηριότητες για τα νήπια είναι ο διαχωρισμός και η ομαδοποίηση των χρωμάτων. Ο Πέτρος είναι αρκετά μεγάλος γι' αυτό οπότε ανέβασα τον βαθμό δυσκολίας βάζοντας χρόνο, και την ολοκληρώσαμε σε μορφή διαγωνισμού! Πήραμε πλαστικά χρωματιστά ποτηράκια και νικητής ήταν αυτός που θα τα γέμιζε πρώτος! Ήταν πολύ διασκεδαστικό!



2. 3D Σχέδια



Από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες ήταν ο σχηματισμός 3D σχημάτων. Ανθρωπάκια, ζωάκια, δέντρα, ουράνιο τόξο ήταν μερικά από όσα φτιάξαμε και στην συνέχεια παίξαμε κιόλας! Βρέχαμε, κόβαμε, κολλούσαμε! Μέχρι και κορονοϊό έφτιαξε!



Φτιάξαμε παγωτό να δροσιστούμε:



Αλλά και μαγικά φίλτρα για σούπερ δυνάμεις! (Προφανώς είναι τα ίδια ακριβώς αλλά η φαντασία τα αλλάζει μορφή και σκοπό!)



3. Μωσαϊκά


Στην επίσημη σελίδα των Playmais, μπορείτε να κατεβάσετε εκτυπώσιμα ώστε να φτιάξετε τα δικά σας μωσαϊκά. Εμείς επιλέξαμε το παρακάτω. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη καθώς επιλέγεις το χρώμα που θέλεις, το κόβεις με το πλαστικό μαχαίρι, το βρέχεις λίγο με το πορτοκαλί πανάκι που έχει στην συσκευασία, και το κολλάς πάνω στο σχέδιο.



Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!



Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας σχέδιο εδώ.

4. Λέξεις


Η πρώτη μας δραστηριότητα όταν ήμασταν ακόμα σε φάση εξερεύνησης του υλικού. Γράψαμε τα ονόματά μας. Εγώ τα χώρισα στην μέση, και ο Πέτρος τα κολλούσε αυτούσια! Αργότερα τα ξεκολλήσαμε και τα χρησιμοποιήσαμε σε άλλο σχέδιο.



5. Κτήρια με οδοντογλυφίδες



Ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ αυτή την δραστηριότητα! Δεν σταματούσαμε να φτιάχνουμε κτήρια. ξεκινήσαμε με έναν όροφο και μετά κι άλλο κι άλλο... 



Δοκιμάσαμε και άλλες μορφές κτηρίων και πειραματιστήκαμε με την συμμετρία και την σταθερότητα.


playmais χρωματιστά καλαμπόκια

6. Παίζουμε μουσική


Ο ενθουσιασμός μου είναι σαν ενός μικρού παιδιού όταν ανακαλύπτω μία νέα δραστηριότητα με καινούργια υλικά, ή ακόμα όταν προσαρμόζω μία παλαιότερη σε νέα δεδομένα! Καλαμποκάκια λοιπόν αντί για νότες, τα βάζουμε στην σειρά και με ένα πολύχρωμο οργανάκι παίζουμε το αντίστοιχο χρώμα!


playmais χρωματιστά καλαμπόκια


Έχετε δοκιμάσει να παίξετε μουσική με καραμελάκια Smarties; Αν όχι, δείτε εδώ πώς.


7. Παιχνίδι: Εκτοξευτήρας καλαμποκιών


Τέλος, κάναμε κι αυτό! Έναν εκτοξευτήρα για να τα πετάμε! Φυσικά με υλικά που είχαμε σπίτι μας. Ποιο θα φτάσει πιο μακρυά;;


playmais χρωματιστά καλαμπόκια

Διαλέξτε το δικό σας πακέτο χρωματιστών καλαμποκιών Playmais εδώ.


Ποια δραστηριότητα θα επιλέξετε;

2 σχόλια:

  1. Ωραίες προτάσεις Σοφία ! Φαίνεται πολύ καλό παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ασημίνα!! Όντως μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα με αυτά!

      Διαγραφή

Από το Blogger.