5+1 ομαδικά παιχνίδια με το αερόστατο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2018
Το αερόστατο ή αλλιώς αλεξίπτωτο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ομαδικά παιχνίδια. Πρόκειται για ένα μεγάλο στρογγυλό και πολύχρωμο πανί που σκοπό έχει την ανάπτυξη ψυχοκινητικών κατά βάση δεξιοτήτων καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία. Παρακάτω σας παρουσιάζω 5+1 παιχνίδια για ομάδες παιδιών, πάντοτε με αφετηρία το αγαπημένο μας αερόστατο.


1.     1,2,3 Καλημέρα – 1,2,3 Καληνύχτα

Τα παιδιά είναι όρθια σε κύκλο και πιάνουν από τις λαβές το αερόστατο. Κάθε φορά που ο εμψυχωτής λέει «1,2,3 Καλημέρα!» όλοι μαζί σηκώνουν ψηλά το αερόστατο. Μόλις πει «1,2,3 Καληνύχτα!» όλη η ομάδα μαζί, το κατεβάζει κάτω. Προσοχή όμως! Κάθε φορά που ο εμψυχωτής θα λέει μόνο τη λέξη «καλημέρα» ή μόνο τη λέξη «καληνύχτα» η ομάδα μένει ακίνητη και δεν σηκώνει ούτε κατεβάζει το αερόστατο.

2.      Χρωματοσαλάτα

Τοποθετούμε το αερόστατο στο έδαφος. Κάθε παιδί επιλέγει ένα χρώμα και κάθεται μπροστά του. Τα χρώματα είναι διπλά, οπότε θα υπάρχουν παιδιά που θα έχουν επιλέξει το ίδιο χρώμα. Κάθε φορά που θα ακούν το χρώμα που επέλεξαν, τα παιδιά θα πρέπει να ανταλλάξουν θέσεις. Όταν όμως, θα ακούγεται η λέξη χρωματοσαλάτα… όλα τα παιδιά σηκώνονται και αλλάζουν θέσεις.

3.      Τα ζώα του δάσους

Τα παιδιά επιλέγουν από ένα ζώο του δάσους. Όλη η ομάδα κρατάει ψηλά το αερόστατο. Ο εμψυχωτής λέει μια ιστορία και κάθε φορά αναφέρει δύο ζώα του δάσους που συνάντησε. Τα δύο παιδιά μόλις ακούνε τα ονόματα των ζώων που επέλεξαν αλλάζουν θέση περνώντας κάτω από το αερόστατο.



4.      Δελτίο καιρού

Ο εμψυχωτής λέει μια ιστορία η οποία αναφέρει μέσα εναλλαγή καιρικών φαινομένων. Τα παιδιά λοιπόν καλούνται να αποτυπώσουν με το αερόστατο τα καιρικά φαινόμενα που ακούν.

5.      Το φθινόπωρο έφτασε!

Τοποθετούμε φθινοπωρινά φύλλα πάνω στο αερόστατο. Βάζουμε μια μουσική και τα παιδιά κουνούν με το ρυθμό της μουσικής το αερόστατο με τα φύλλα.

6.      Προσοχή! Μην μας πέσει η μπάλα.

Τοποθετούμε μια μεγάλη μπάλα θαλάσσης πάνω στο αερόστατο. Βάζουμε ζωντανή μουσική και τα παιδιά κουνούν με το ρυθμό της μουσικής το αερόστατο με την μπάλα. Παράλληλα, προσπαθούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους για να μην τους πέσει η μπάλα κάτω από το αερόστατο.
Καλή διασκέδαση, φίλοι μου

Ευαγγελία Λόκκα
Νηπιαγωγός
 
Ευχαριστώ από καρδιάς τη Σοφία Ελευθερίου και το The Rainbow plays music για την υπέροχη ιδέα και τη φιλοξενία. Άλλωστε, το δέντρο της έμπνευσης και της δημιουργικότητας μόνο όταν το μοιράζεσαι ανθίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.