Βιβλίο: Ωκεανοί- Μαθαίνω τα πάντα

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2020
Από την στιγμή που θα αρχίσουν να μιλάνε τα παιδιά ξεκινάνε οι απορίες και οι ερωτήσεις τους. Οι γονείς καλούνται να απαντήσουν για τα πιο προφανή αλλά και τα πιο περίεργα. Μεγαλώνοντας όμως, οι ερωτήσεις δυσκολεύουν, γίνονται περίπλοκες και δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα. Προσωπικά έχω φτάσει στο σημείο πολλές φορές να μην ξέρω την απάντηση, ειδικά σε θέματα φυσικών φαινομένων που τα έχω ως δεδομένα αλλά και σε θέματα βιολογίας, ζωολογίας και ένα σωρό άλλων κατηγοριών. Η αναζήτηση στο Internet ομολογουμένως είναι μία εύκολη υπόθεση και πολλές φορές παίρνουμε την απάντηση που χρειαζόμαστε αλλά σε αγαπημένα θέματα ποτέ δεν μας καλύπτει. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;  Αναζητάμε βιβλία με συγκεκριμένη θεματολογία για να έχουμε στο ράφι μας τις απαντήσεις και να ανατρέχουμε σε αυτά με την πρώτη ευκαιρία.


Στην σειρά βιβλίων Ωκεανοί- Μαθαίνω τα πάντα από τις εκδόσεις Διόπτρα , και οι πιο δύσκολες ερωτήσεις απατώνται!  Πώς δημιουργούνται οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες, πώς δημιουργούνται τα νησιά και οι ακτές, τι σχέση έχουν οι άνεμοι με τα κύματα και πώς δημιουργούνται αυτά; Όλες αυτές ήταν οι απορίες του Πέτρου κατά διαστήματα που ενώ μου φαίνονται τόσο λογικές όταν ρωτάει, δεν ήξερα πώς ακριβώς να απαντήσω. Ή γιατί δεν γνώριζα την απάντηση ή γιατί δεν μπορούσα να το πω με απλά λόγια ώστε να το καταλάβει το παιδί. 


Η υπέροχη εικονογράφηση σε συνδυασμό με τον όμορφο και απλό τρόπο που δίνονται οι απαντήσεις σε κάνουν να μην θες να το αφήσεις. Θέλεις να μάθεις με μιας όλα τα μυστικά των ωκεανών και να εξερευνήσεις όλο τον θαλάσσιο κόσμο! Σε κάθε ενότητα δε, υπάρχει και αποστολή ώστε να μπει για να καλά το παιδί στο κλίμα και να κατανοήσει καλύτερα το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο. Εκτός από θέματα για τα φυσικά φαινόμενα, βρίσκουμε κι άλλα που αφορούν στους ωκεανούς, όπως οι θαλάσσιοι πόροι, η ρύπανση, η προστασία, ακόμα και η ιστορία των μεγάλων θαλασσοπόρων.


Ιδιαίτερα χρήσιμο βρήκαμε επίσης το γλωσσάρι που υπάρχει σε κάθε κεφάλαιο, δίνοντάς μας τους ορισμούς των λέξεων που θα συναντήσουμε. Είναι ένα βιβλίο που περιφέρεται μονίμως στο σπίτι και δεν χάνεται ποτέ μέσα στην βιβλιοθήκη γιατί πάντα κάτι έχει να μας μάθει!

Αγοράστε το εδώ.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:





Προτεινόμενες δραστηριότητες:


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.