6 βιβλία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020

 Η μέρα για την έναρξη την νέας σχολικής χρονιάς έφτασε! Η φετινή σχολική χρονιά προμηνύεται αρκετά δύσκολη, περίεργη και γενικά αγχωτική. Κάτω από το πέπλο της πανδημίας, τα σχολεία ανοίγουν προσθέτοντας μεγαλύτερη ανασφάλεια και στρες στους γονείς αλλά και στα παιδιά κατ' επέκταση. Στο μυαλό μου έρχονται όλοι οι γονείς με τα πιτσιρίκια τους που θα ξεκινήσουν φέτος πρώτη φορά το σχολείο. Έχοντας ήδη την εμπειρία, κοιτάζοντας πίσω, καταλαβαίνω ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο γι' αυτούς καθώς τα άγχη της προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι διογκωμένα την δεδομένη στιγμή εξαιτίας της πανδημίας. Προσωπικά, σε αγχωτικές καταστάσεις πάντα συμβουλεύομαι βιβλία και χρησιμοποιώ τα παραμύθια ως πηγή αναφοράς και συζήτησης. Στα χέρια μου έφτασαν την πιο κατάλληλη στιγμή 4 παιδικά βιβλία και 2 για γονείς από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, ιδανικά γι' αυτή την περίοδο! Βιβλία που είναι σίγουρο ότι θα εξελιχθούν σε πολύτιμα εργαλεία καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς. 




Την δασκάλα μου την αγαπώ




Ένα βιβλίο με εύκολο κείμενο για παιδάκια προσχολικής ηλικίας που προϊδεάζει, με πολύ όμορφο τρόπο, το παιδί για τον ρόλο της δασκάλας. 

"Μια όμορφη ιστορία που δείχνει πόσο ευχάριστα μπορεί να περάσει ένα παιδάκι στο σχολείο χάρη σε μια γελαστή δασκάλα".


Ένα φίδι στο σχολείο μου 

Ντέιβιντ Ουάλιαμς




Από τον Νο 1 ευπώλητο συγγραφέα παιδικών βιβλίων στη Μεγάλη Βρετανία, Ντέιβιντ Ουάλιαμς, με την πολύ όμορφη εικονογράφηση του Τόνι Ρος, μία απολαυστική ιστορία για την διαφορετικότητα με πολύ πολύ χιούμορ! Θα ξεκαρδιστείτε με την Πηνελόπη και το... κατοικίδιό της!


Γιούλη Μιγγείρου



Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη για ένα παιδί. Όλες οι ανησυχίες που μπορεί να έχουν τα παιδιά σε αυτή την μετάβαση, φανερώνονται μέσα από την ιστορία της Παναγιώτας η οποία βρίσκει τρόπους για να τις ξεπεράσει! Το βιβλίο στο τέλος, έχει συμβουλές για τους γονείς γι'αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.


Ο νταής του σχολικού 

Μαρία Ρουσάκη




Ο ενθουσιασμός του Αριστοτέλη διακόπτεται από τον "νταή του σχολικού" οποίος κάνει την ζωή του ήρωά μας μαρτύριο. Μία ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισής του.


BRAIN RULES Για να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά 

Τζον Μεντίνα




Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον Τζον Μεντίνα, αναπτυξιακό μοριακό βιολόγο και ερευνητικό σύμβουλο ο οποίος ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για το πως οι επιστήμες τους εγκεφάλου μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που διδάσκουμε στα παιδιά μας. Μέσα από αστείες ιστορίες και παραδείγματα, αποκαλύπτει πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού και τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε αυτή την ανάπτυξη.


Ηγεσία για παιδιά 

Δημήτρης Μπουραντάς, Σοφία Πρωτόπαπα




Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη και πρακτικό οδηγό, ιδανικό για γονείς, εκπαιδευτικού και προπονητές με στόχο την καθοδήγηση των παιδιών ώστε να καλλιεργήσουν ηγετικά χαρακτηριστικά και ηγετικές ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.