Παιχνίδι: Η Εξερεύνηση των Συναισθημάτων

Η διακοπές των Χριστουγέννων συνεχίζονται κι έτσι περνάμε τα κρύα απογεύματα με πολύ παιχνίδι. Τι καλύτερο από ένα επιτραπέζιο που κάνει την συναισθηματική νοημοσύνη παιχνιδάκι; Τα EQ Games έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας! Μπορείτε να τα γνωρίσετε κι εσείς πατώντας εδώ. Κάθε φορά που θέλουμε κάτι γρήγορο και διασκεδαστικό παίζουμε το Tostaki που μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια και μας έχει συντροφεύσει στα ταξίδια μας, ενώ αν έχουμε όρεξη για παντομίμα επιλέγουμε την Παντομίμα των Συναισθημάτων!


Η Εξερεύνηση των Συναισθημάτων έχει σχεδιαστεί με την συνεργασία ψυχολόγων. Ενώ φαινομενικά είναι ένα απλό επιτραπέζιο με ταμπλό, πιόνια και κάρτες, τα ερωτήματα στις κάρτες βάζουν τον παίκτη σε διαδικασία σκέψης, ενσυναίσθησης και εσωτερικής αναζήτησης. Στόχος του παιχνιδιού είναι το παιδί να μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματα, να τα διαχειριστεί και να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες.


Ξεκινάμε -καθόλου τυχαία- από την Μπερδεμένη Πόλη, με σκοπό να φτάσουμε στην Όμορφη Πόλη. Έχει πλάκα που σε βάζει στην διαδικασία του μπροστά και πίσω με τις αντίστοιχες εντολές και το πώς είναι συνδυασμένες με συμπεριφορές. Η κάρτες παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς ο παίχτης καλείται να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση που περιγράφει η κάρτα. Μέσα από το σωστό και το λάθος, το παιδί φτάνει στην Όμορφη Πόλη πιο σίγουρο ό,τι αφορά στα συναισθήματα, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή του.


Μαζί με το παιχνίδι, υπάρχει το Βιβλίο Ασκήσεων Συναισθηματικής Νοημοσύνης με όμορφες, διασκεδαστικές δραστηριότητες-ασκήσεις που γίνονται σε συνεργασία με τον γονέα ή τον ειδικό δίνοντας τροφή για συζήτηση.

Οι μέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών μπορεί να φτάνουν στο τέλος τους, αλλά το επιτραπέζιο παιχνίδι είναι πάντα μία όμορφη διέξοδος στην καθημερινότητά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.