Eq Games: Παιχνίδια... Συναισθηματικής Νοημοσύνης!

Το The Rainbow plays music σε συνεργασία με την Eq Games σας παρουσιάζουν μία μοναδική σειρά παιχνιδιών μάθησης και διασκέδασης που στοχεύουν στην ανάπτυξη των συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από το παιχνίδι.


Η Eq Games είναι μία ελληνική εταιρία κατασκευής ειδικά μελετημένων επιτραπέζιων παιχνιδιών που σκοπός της είναι η διάδοση των παιχνιδιών που μαθαίνουν στα παιδιά να διερευνούν τον τρόπο σκέψης τους όπως επίσης να εκπαιδεύονται στις δεξιότητες την συναισθηματικής νοημοσύνης.

Τι είναι Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ: Emotional Quotient); Τον όρο συναισθηματική νοημοσύνη τον συναντάμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους συναισθήματα αλλά και των άλλων, να τα ξεχωρίσουν, να τα κατονομάσουν και να χρησιμοποιήσουν την συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφοράς. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργηθεί από νωρίς στα παιδιά ώστε να τους δοθούν τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την συναισθηματική τους ισορροπία.

Η σειρά των πρωτότυπων αυτών παιχνιδιών αποτελείται από τα παρακάτω:


Η εξερεύνηση των συναισθημάτων

Η εξερεύνηση των συναισθημάτων βοηθάει το παιδί να αναγνωρίσει, να εκφράσει, να διαχειριστεί, να κατανοήσει τα συναισθήματά του, μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες και δυσκολίες. Αποκτήστε το εδώ!



Η παντομίμα των συναισθημάτων

Η παντομίμα των συναισθημάτων διασκεδάζει εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους. Επικεντρώνεται στην αυτοπαρατήρηση, στην αναγνώριση της σημασίας της μη λεκτικής επικοινωνίας, στην αναγνώριση της γλώσσας του σώματος, στη διαχείριση της συμπεριφοράς και στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος. Αποκτήστε το εδώ!



Tostaki

Το Tostaki είναι ένα γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι με κάρτες. Το παιδί μέσω της διασκέδασης και του γέλιου, μαθαίνει να σκέφτεται με στρατηγική. Αποκτήστε το εδώ!


Οι παραπάνω γραμμές δίνουν μόνο μία γεύση από τα οφέλη που κερδίζει το παιδί μέσα από τα παιχνίδια. Γι' αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλη η σειρά ως εργαλείο από εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Το The Rainbow plays music βρίσκει και παρουσιάζει αξιόλογες προτάσεις που στόχο έχουν την ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Εμείς λοιπόν, παίξαμε την σειρά των Eq Games και θα σας παρουσιάσουμε το καθένα ξεχωριστά τις επόμενες μέρες!

2 σχόλια:

Από το Blogger.