DIY: Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (Christmas Advent Calendar)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2018
Κάθε χρόνο, ακόμα και πριν την γέννηση του μικρού, ετοίμαζα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης. Λίγο ο προγραμματισμός λόγω μαθημάτων και προετοιμασίας Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, λίγο ο αμείωτος ενθουσιασμός μου για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, κατέληγα να φτιάχνω κάθε χρόνο το δικό μου Christmas advent calendar. Τα τελευταία χρόνια, μοιράζομαι την χαρά και τον ενθουσιασμό με τον μικρό μας. Πέρυσι είχα φτιάξει μόνη μου το εορταστικό ημερολόγιο και το πρωί το είδε με τεράστια έκπληξη και χαρά. Φέτος όμως αποφάσισα, πρώτον, να είμαστε μαζί στην όλη διαδικασία, και δεύτερον, να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα μας μείνει κιόλας. Μετά από πολύ ψάξιμο στο Pinterest, κατέληξα σε αυτό το πανέμορφο διακοσμητικό, και με λίγες διαφορές, φτιάξαμε μαζί το δικό μας!


Τι χρειαστήκαμε:

Υλικά


Ξύλο
Σχοινί
Πήλινα στολίδια

Το σχοινί το βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, το ξύλο σε μια βόλτα σε πάρκο, βουνό ή θάλασσα. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε τα πήλινα στολίδια. Διπλασιάζοντας τις ποσότητες, εμείς φτιάξαμε το παραπάνω ημερολόγιο, Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και μία Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα.


Κάθε ένα αστέρι κρεμάστηκε με θηλιά και κόμπο, και το κόλλησα πάνω στο ξύλο από την πίσω μεριά με κόλλα σιλικόνης.


Όπως κάθε ένα αντίστροφο ημερολόγιο έπρεπε να έχει τις ημέρες. Οπότε πίσω από κάθε αστεράκι, έβαλα το αντίστοιχο νούμερο που παραπέμπει σε μία δραστηριότητα! Οι αριθμοί μπήκαν στην πίσω πλευρά των αστεριών αφενός για να γυρνάει ο μικρός κάθε μέρα το αστεράκι και αφετέρου, το advent calendar να επαναχρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό.


Και του χρόνου!

Εσείς φτιάξατε το δικό σας αντίστροφο ημερολόγιο Χριστουγέννων;


1 σχόλιο:

Από το Blogger.