DIY: Λευκά Χριστουγεννιάτικα στολίδια από σόδα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018
Το να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι μία must δραστηριότητα κάθε χρόνο γι'αυτό μπαίνει στην λίστα με τις δραστηριότητες του εορταστικού ημερολογίου! Πέρυσι φτιάξαμε ένα πολύ απλό, μουσικό χριστουγεννιάτικο στολίδι, φέτος διαλέξαμε να ασχοληθούμε με άσπρο πηλό που θα τον φτιάχναμε εμείς. Παλιότερα είχα ξαναδοκιμάσει με αλατοζύμη αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη με κυρίως με το χρώμα τους. Μετά από έρευνα στο Pinterest, κατέληξα σε αυτή τη συνταγή καθώς ενθουσιάστηκα με το άσπρο χρώμα.


Έχει μία μικρή διαδικασία, αλλά η υφή της ζύμης που μοιάζει με πηλό, είναι μεταξένια όπως επίσης εύπλαστη και κάτασπρη!


Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά


1 κούπα corn flour
2 κούπες baking soda
1,5 κούπα νερό

Η συγκεκριμένη ποσότητα υλικών βγάζει 2 μεγάλα ταψιά με στολίδια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί.

Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Μόλις φτάσουμε στο σημείο που το ανακάτεμα γίνεται δύσκολο, αποσύρουμε από την φωτιά, φτιάχνουμε μία μπάλα και την σκεπάζουμε με ένα νωπό πανί.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να κρυώσει.


Όταν είναι έτοιμη απλώνουμε, κόβουμε σε σχήματα, ανοίγουμε τρύπες με ένα καλαμάκι, τοποθετούμε τα στολίδια στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Θέλουμε να στεγνώσουν και όχι να ψηθούν για να μην χάσουν το λευκό τους χρώμα.


Περνάτε μία κορδέλα ή σχοινί και είναι έτοιμα για το δέντρο σας! Επειδή βγήκαν αρκετά στολίδια, δωρίσαμε στους φίλους μας, φτιάξαμε το φετινό μας Christmas Advent Calendar σαν διακοσμητικό, και μας έφτασε να κάνουμε και μία Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα! Η παραπάνω δόση βγάζει δύο μεγάλα ταψιά γεμάτη με στολίδια οπότε έχετε αρκετά για να τα χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.


Από τις ωραιότερες ζύμες που έχουμε δουλέψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.