Παιδικό βιβλίο: Νέες κυκλοφορίες

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2020

Αν και το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν ήταν όπως τα συνηθισμένα, δεν μας πτόησε καθόλου. Περάσαμε ώρες δημιουργικές και ταξιδέψαμε παρέα με τα αγαπημένα μας βιβλία. Βιβλία με γνώσεις, συναισθήματα και πολύ χιούμορ! Όλα αυτά και άλλα τόσα περιέχουν οι νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική. Πάμε να τα δούμε όλα ένα ένα:






Φύλακας Άγγελος

Σταυρούλα Παγώνα




Ο Σίμωνας θέλει πολύ έναν φύλακα άγγελο να τον προσέχει. Το να είσαι παιδί είναι δύσκολο κάποιες φορές. Όμως, ποιος θα του το 'λεγε ότι ο δικός του φύλακας άγγελος θα ήταν ένα... ΚΟΡΙΤΣΙ! Πού ακόυστηκε φύλακας άγγελος με τσιμπιδάκια, φρου φρου κι αρώματα; Τα κορίτσια είναι φοβητσιάρες, κλαψιάρες και πολυλογούδες! Τέτοιος φύλακας άγγελος...  να του λείπει! Ή μήπως βιάζεται πολύ να βγάλει συμπεράσματα;

Μια ιστορία για αγόρια και κορίτσια, για κορίτσια και αγόρια, για όλα εκείνα που μας κάνουν να μοιάζουμε αλλά και να διαφέρουμε, και που κάνουν τις σχέσεις των δύο φύλων τόσο όμορφες και ξεχωριστές! (Οπισθόφυλλο)

Μία ξεχωριστή ιστορία για τις διαφορές που χωρίζουν αλλά και ενώνουν τους μικρούς εκπροσώπους των δύο φύλων, μέσα από μία υπέροχη και πρωτότυπη εικονογράφηση!


Ημέρα του Λουκουμά

Βασίλης Κουτσιαρής



Ένα πρωινό ο μπαμπάς ήρθε με τα προβατάκια μας μέσα στην αυλή του σχολείου! 

-Μα, για να τα γνωρίσουν οι συμμαθητές σου! μου είπε ενώ τον κοιτούσα άφωνος.

Μια άλλη μέρα οι γονείς μου παρουσιάστηκαν με τις παραδοσιακές στολές του στη γιορτή που ετοιμάζαμε με την τάξη μου!

- Αυτή είναι η παράδοσή μας, αγάπη μου! Γιατί με κοιτάς έτσι; απόρησε η μαμά. (Οπισθόφυλλο)

Η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και η σχέση μιας οικογένειας μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού!


Φάρος

Παναγιώτης Δημητρόπουλος



Από την αρχαιρότητα μέχρι σήμερα, σπουδαίοι φιλόσοφοι και ξακουστοί στρατηλάτες, πρωτοπόροι επιστήμονες, αγωνιστές της Ελευθερίας, καλλιτέχνες και αθλητές άφησαν το αποτύπωμά του στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάνοντας πράξη το όραμά του με πίστη σε υψηλά ιδανικά και αξίες, με ισχυρή θέληση και γενναιότητα. Γνωρίζοντας τ ζωή και το έργο τους, γνωρίζουμε την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Τα επιτεύγματά του μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά, μα και για τους μεγάλους, για όλους όσοι αναζητούν έναν φάρο να φωτίζει την πορεία της ζωής τους. (Οπισθόφυλλο)


Ένα βιβλίο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέξει το παιδί και να το διαβάσει, να μάθει και να εμπνευστεί από τα κατορθώματα 18 μεγάλων προσωπικοτήτων.


Η σφιχτή αγκαλιά της Αγάπης

Γιώργος Μπουμπούσης


Η σειρά βιβλίων "ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.

Η σειρά έχει ως στόσο να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά του: ευχάριστα και δυσάρεστα. (Οπισθόφυλλο)

Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η ιστορία της μικρής ελεφαντίνας Αγάπης, που της άρεσαν πολύ οι αγκαλιές και τα φιλιά! Οι φίλοι της όμως, τα ζωάκια των συναισθημάτων, σιγά σιγά άρχισαν να την αποφεύγουν. Γιατί άραγε;


Πλανητικές συνεντεύξεις

Ράνια Λάμπου


Κάτι γίνεται στο Ηλιακό σύστημα! Οι πλανήτες, ένας ένας με τη σειρά αφήνουν τη θέση που είχαν εκεί ψηλά, στον ουρανό, και κατεβαίνουν στη Γη, για να εμφανιστούν στην τηλεόραση. Ένας νέος δημοσιογράφος με λαμπρό μέλλον τους προσκαλεί έναν έναν, και εκείνοι ανταποκρίνονται. Οι συνεντεύξεις και οι εκπομπές που μεταδίδονται από την τηλεόραση είναι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες! Ο πληθυσμός της Γης ζει μια μοναδική εμπειρία! Οι πλανήτες αποκαλύπτουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους. Η συνέχεια στην "οθόνη" σας... (Οπισθόφυλλο)


Έγινε αμέσως το αγαπημένο βιβλίο γι' αυτή την εποχή! Είναι πραγματικά ευφάνταστο, με πολύ χιούμορ και μέσα από τις τόσο διασκεδαστικές σελίδες του μαθαίνει το παιδί πληροφορίες για τους πλανήτες! Στο τέλος του βιβλίου έχει επιπλέον δραστηριότητες για την εμπέδωση των πληροφοριών!


Στέργια Κάββαλου


Η Μάντη από το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι το βράδυ που θα πάει για ύπνο φωνάζει "Μαμά!"
Θέλει συνέχεια να ακούει την φωνή της, να χώνεται στην αγκαλιά της και να βλέπει το προσωπάκι της. Και όταν αυτά δεν συμβαίνουν, η Μάντη ανησυχεί. Μέχρι που καταλαβαίνει ότι η μαμά, όπου κι αν είναι, είναι πάντα "εδώ"! (Οπισθόφυλλο)

Πολλές θα είναι μαμάδες που θα ταυτιστούν με αυτό ακριβώς που περιγράφει το βιβλίο! Μπορεί μερικές φορές να κουραζόμαστε από το συνεχές κάλεσμα των μικρών μας, αλλά πάντα θέλουμε να είμαστε δίπλα τους και να νιώθουν την ασφάλειά μας. Φυσικά, είναι τόσο συγκινητικό όταν το διαβάζεις και άκρως ρεαλιστικό!


Ελένη Μπετεινάκη





Ήταν μια φορά και έναν καιρό, στη μέση ενός απέραντου ωκεανού, ένα μικρό νησί με όνο παράξενο και κατοίκους μικροσκοπικούς, που όλη μέρα έπαιζαν και τραγουδούσαν και δούλευαν μόνο όταν είχαν κέφι. Το μικρό νησί του Πηγαινέλα είχε για βασιλιά του τον Γαργαλίτσα τον Πρώτο και βασίλισσα την πανέμορφη Σκανταλιά. Το ζευγάρι είχε κι έναν γιο, τον Χαρταετός που αγαπούσε πολύ τις περιπέτειες. Το όνειρό ρου ήταν να ταξιδέψει μακριά από το νησί του, να γνωρίσει καινούρια μέρη κι άλλους ανθρώπους... Στον δρόμο του, όμως, εμφανίζεται η μάγισσα Χαρβάλω, που του υπόσχεται να τον βοηθήσει, φτάνει να περάσει τρεις δοκιμασίες. Τι θα ζητήσει ο πρίγκιπας από τον Άνω Κάτω και τι από τη γριά Μοναδική; Να εμπιστευτεί την άγνωστη μάγισσα;
Ένα σύγχρονο παραμύθι για τις επιθυμίες και τα όνειρα. Για την εμπιστοσύνη μας στου αγνώστους και τις υποσχέσεις που πρέπει να τηρούνται. (Οπισθόφυλλο)

Κάθε φορά που η Ελένη Μπετεινάκη συναντάει την Αιμιλία Κονταίου, κάτι μαγικό θα προκύψει όπως συνέβη στο βιβλίο "Ο Σιγανός... ένα σκιάχτρο με ψυχή". Έτσι, το νέο παραμύθι της Ελένης Μπετεινάκη είναι τόσο μαγικό που σε ταξιδεύει. Είναι μία ιστορία που νομίζεις ότι έχει βγει μέσα από αρχαία σεντούκια αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη. Ένα παραμύθι αφορμή για υπέροχες συζητήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.