DIY: Πώς να φτιάξετε φωλιά για τα πασχαλινά αυγά

Πέμπτη, Απριλίου 16, 2020
Ήρθε η ώρα να βάψουμε τα αυγά! Φέτος προτίμησα έναν διαφορετικό τρόπο και όχι τις κοινές βαφές αυγών του εμπορίου και δεν ήταν άλλος από τις κλασικές βαφές ζαχαροπλαστικής. Γενικότερα τις χρησιμοποιούμε πάρα πολύ για τα κατά καιρούς messy παιχνίδια μας, και είπα φέτος να δοκιμάσω αυτόν τον τρόπο. Τα αυγά μας ήταν πορτοκαλί και μετά την όλη διαδικασία του βαψίματος, πήραν ένα πολύ ωραίο ρετρό χρώμα. Δεν είχαμε όμως κάποιο σκεύος που να ταιριάζει με τα χρώματα των αυγών, και σκέφτηκα να φτιάξουμε την δική μας φωλιά για τα αυγά!



Δεν χρειάστηκα τίποτα παραπάνω από λεπτά ξερά κλαράκια που έχουμε πάντα στο σπίτι, φλούδες ξύλου, και κόλλα. Είναι όντως τόσο απλό όσο ακούγεται!

Υλικά

Ξερά ξύλα λεπτά
Φλοιός δέντρου, πευκοβελόνες (προαιρετικά)
Κόλλα


Για αρχή σπάζουμε τα ξύλα σε περίπου ίδιο μέγεθος, όσο θέλουμε να είναι η βάση της φωλιά μας. Εμείς το βάλαμε κατευθείαν μέσα στον δίσκο που θα το διακοσμούσα.


Φτιάχνουμε ένα τρίγωνο κολλώντας με θερμόκολλα τα ξύλα μεταξύ τους.
Συνεχίζουμε, φτιάχνοντας ένα ακόμα τρίγωνο, ανάποδο αυτή την φορά και το τοποθετούμε πάνω στο αρχικό κολλώντας και πάλι τα ξύλα μεταξύ τους.


Με το ίδιο μοτίβο συνεχίζουμε να χτίζουμε την φωλιά μας μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος.


Όταν ολοκληρώσουμε την διεργασία με τα ξύλα, κόβουμε πιο μικρά και μαζί με τους φλοιούς, γεμίζουμε τα κενά και διορθώνουμε το σχήμα του. Έτσι, τόσο απλά, έχουμε δημιουργήσει μία φωλιά για τα φρεσκοβαμμένα αυγά μας!


Σε αυτό το σημείο γεμίζουμε την φωλιά με λίγο χόρτο χειροτεχνίας (δείτε πώς να το φτιάξετε εύκολα εδώ), πευκοβελόνες, άχυρα, ψιλοκομμένες εφημερίδες, ή ότι άλλο έχετε για να είναι πιο μαλακό το μέρος όπου θα τοποθετήσετε τα αυγά. Εμείς είχαμε τον σπάγκο που βλέπετε στην φωτογραφία οπότε βάλαμε αυτό!


Περάσαμε πολύ όμορφα, ο μικρός ετοίμαζε τα ξυλάκια και διόρθωνε τις κινήσεις μου. Του άρεσε πολύ όλη η διαδικασία αλλά φυσικά και το αποτέλεσμα!


Και του χρόνου!


Δείτε επίσης:




Ξυλόφωνο από... ξύλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.