Βιβλίο: Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές, εκδόσεις Μίνωας

Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020
Το βιβλίο "Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές" από τις εκδόσεις Μίνωας αποδείχθηκε ένα σημαντικό εργαλείο στην καθημερινότητά μου ως γονέα αλλά και ως εκπαιδευτικού. Πολλές φορές υπάρχουν καταστάσεις στο σπίτι ή στο σχολείο που μας φέρνουν στα όριά μας και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Η πρόθεση των συγγραφέων είναι να δείξουν τρόπους στους γονείς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πειθαρχίας με ηρεμία και υπομονή χωρίς φωνές.


Στην Αμερική, η έννοια του parenting συγχέεται με την έννοια του teaching χωρίς αυτό να είναι τυχαίο. Όλες οι πρακτικές για μία αποτελεσματική μέθοδο περνάνε το κατώφλι της μάθησης μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς. Το να διδαχθούμε δηλαδή, πρώτα εμείς οι ίδιοι τους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και μέσα από την δικιά μας συμπεριφορά με ηρεμία και υπομονή, να δώσουμε στα παιδιά μας τα κατάλληλα εφόδια που χρειάζονται ώστε να γίνουν ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι.

Μέσα από παραδείγματα που συναντάμε στην καθημερινότητα οι συγγραφείς μας προτείνουν λύσεις, μας καθησυχάζουν και μας δείχνουν με απλούς τρόπους πώς να επιλύσουμε τα προβλήματα που συναντάμε.

"Από την επιθετικότητα και την αδελφική ζήλια, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί του, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και αν μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.

Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά που προσφέρει η γνώση, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή."
(Οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Είναι ένα βιβλίο που μπορούμε να ανατρέξουμε οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί κάποια δυσκολία στην ρουτίνα του ρόλου μας ως γονέα και να μας βοηθήσει΄να καταλάβουμε, να εντοπίσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα με ηρεμία και υπομονή.


Αγοράστε το εδώ.


Δείτε επίσης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.