Βιβλίο: Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2018
Σήμερα, με χαρά θα σας παρουσιάσω το "Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας" της Κατερίνας Αθανασοπούλου από τις εκδόσεις iWrite. Πρόκειται για ένα βιβλίο μουσικής διαφορετικό, καθώς περιλαμβάνει ένα διασκεδαστικό μουσικό πακέτο που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φυσικά παιδιά! Είναι πολύχρωμο με ζωντανά χρώματα γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό, περιέχει παραμύθι, μουσικές δραστηριότητες, μουσικές κάρτες, λεξικό μουσικών όρων και σελίδες για ζωγραφική, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σπίτι ή στο σχολείο.



Το βιβλίο ξεκινάει με ένα όμορφο παραμύθι, βασισμένο στην αλφαβήτα, όπου σε κάθε σελίδα υπάρχει και ένα μουσικό στοιχείο. Η όμορφη εικονογράφηση για κάθε γράμμα, καθηλώνει τα παιδιά και το παρακολουθούν με ενδιαφέρον!



Ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας μπορεί να μείνει σε κάθε γράμμα και να ξεκινήσει συζήτηση για το θέμα που αποτυπώνεται στην εικόνα.



Ακολουθούν μουσικές δραστηριότητες και βραβείο καλύτερου μουσικού που τα παιδιά πάντα χαίρονται με το βραβείο! Στη συνέχεια, δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να χρωματίσει αλλά και να σχεδιάσει τα πρώτα του μουσικά σχήματα. 



Στο λεξικό μουσικών όρων που θα βρούμε μέσα στο βιβλίο, δίνονται απλοί και κατανοητοί ορισμοί που βοηθάνε το παιδί να μάθει μέσα από τη ζωγραφική και το χρώμα!



Στο τέλος οι μουσικές καρτέλες, είναι ένα ακόμα εργαλείο που προσφέρει αυτό το βιβλίο στον εκπαιδευτικό καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στην τάξη σε πολλές δραστηριότητες.



Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μία πλήρη γεύση από το πολύχρωμο μουσικοβιβλίο!



Το "Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας" είναι ένα βιβλίο - εργαλείο από μόνο του, καθώς οι δραστηριότητες που περιέχει μπορούν να αξιοποιηθούν στο σπίτι και φυσικά στην τάξη. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν μουσική διασκεδάζοντας! Το πολύχρωμο μουσικοβιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.