Θεματικό Πάρτυ Γενεθλίων: Διάστημα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2017

Οι γενέθλιοι εορτασμοί τελείωσαν και είμαι ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες! Για να βάλω όλους στο κλίμα, την Πέμπτη που μας πέρασε ο μικρός μας Πέτρος είχε γενέθλια. Έγινε τεσσάρων άκουσον-άκουσον (δεν θα αναλύσω το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, πότε ήταν μωρό και πότε έγινε νήπιο) και τα ενδιαφέροντά του έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Αυτή την περίοδο περνάμε διαστημική φάση και ταυτόχρονα φάση δεινοσαύρων. Οι πλανήτες και όλα τα ουράνια σώματα όμως τραβάνε παραπάνω το ενδιαφέρον μας οπότε το θέμα για το πάρτυ είχε επιλεγεί χωρίς συζήτηση!

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν περίπου 10 μέρες  πριν (ίσως και παραπάνω) καθώς έπρεπε να μαζέψω όλο το υλικό και να βάλω χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες. Πρώτα πρώτα, έγινε η λίστα με τα άτομα και ενημερώθηκαν όσοι μένουνε μακριά. Έπειτα, από την στιγμή που θα έκανα εγώ την τούρτα, αποφάσισα πώς θα είναι, έκανα λίστα για τα υλικά που θα χρειαστώ και τα παρήγγειλα. Μετά σειρά είχαν οι αναμνηστικές δωροσακουλίτσες που τις έφτιαξα με τον αγαπημένο και "τυφλοσούρτικο" -πλέον- τρόπο και τα διακοσμητικά toppers. Στη συνέχεια, έγινε η επιλογή του μενού, η λίστα του supermarket και τέλος ο στολισμός! Χαμός; Ναι!

Οτιδήποτε ετοιμάζω για παιδιά μου προκαλεί τρομερό ενθουσιασμό και χαρά οπότε όλα γίνονται με περίσσιο μεράκι. Πάμε όμως να τα δούμε όλα!

Ξεκινάμε με την πρόσκληση. Για να την φτιάξω χρησιμοποίησα το Canva.


Όπως είπα, ξεκίνησα με τις δωροσακούλες. Γι' αυτές τις φοβερές σακουλίτσες σας έχω ξαναμιλήσει εδώ.


Οι οποίες όμως είχανε μέσα MilkyWay (γαλαξίας μέσα σε σακουλάκι πού ξανακούσατε;) και ένα diy μπλοκάκι με mini coloring pages με τους πλανήτες.


Εκτύπωσα, έκοψα τους πλανήτες, τους έβαλα στην θέση τους (στη γαλαξιακή τους σειρά εννοώ -αν υπάρχει τέτοιος όρος- καταλάβατε τι θέλω να πω) και τα ένωσα με αυτά τα μικροσκοπικά, χαριτωμένα μανταλάκια. Μπήκανε μέσα στο σακουλάκι με το MilkyWay και...τα ταααα! Έτοιμα.


Μετά έφτιαξα τα toppers. Στόλισαν όλα τα snacks πάνω στο τραπέζι.


Μεγάλα και μικρά για να το κάνουν πιο ενδιαφέρον! Τις εικόνες τις βρήκα στο Freepik. Τύπωσα, έκοψα, κόλλησα και τα ταααα! Και πάλι έτοιμα!


Αφού λοιπόν έγιναν αυτά, σειρά είχε ο στολισμός, οποίος έγινε βράδυ, μαζί με τον μπαμπά μας (του οποίου η ειδικότητα ήταν η Γη). Ο μικρός κοιμόταν και το επόμενο πρωί που ήταν τα γενέθλιά του, ενθουσιάστηκε μόλις το είδε!


Οι πλανήτες σε έναν ολόκληρο τοίχο. Από κάτω, όπως βλέπετε, μπήκε αυτό το τραπέζι με ζωγραφιές (φυσικά τους πλανήτες) και μπογιές. Τα παιδιά στο πάρτυ το χάρηκαν πολύ! Όσα κουράζονταν από το παιχνίδι, ζωγράφιζαν και μάθαιναν τους πλανήτες!

Και μετά ξεκίνησε η διαδικασία της τούρτας. Όλος ο στολισμός της τούρτας έγινε με ζαχαρόπαστα.
Προσπάθησα να είναι όσο πιο κοντά στις φωτογραφίες των πλανητών και του ηλιακού μας συστήματος.



Και τέλος, το τραπέζι! Εξίσου δημιουργικό κομμάτι, γιατί επέλεξα συνταγές που η τελική τους εικόνα να παραπέμπει σε ουράνια σώματα!

Οπότε έχουμε και λέμε:


  • Τοστάκια σε σχήμα αστεριού: Άστρα
  • Ρολλάκια σφολιάτας: Σπειροειδείς Γαλαξίες
  • Mini Hot Dog: Διαστημόπλοια
  • Μπάλα τυριού με κράκερς: Ο Κρόνος με τους δαχτύλιους
  • Pizza Ring: Δαχτύλιος Κρόνου
  • Κεφτεδάκια: Μετεωρίτες
  • Κοτομπουκιές: Αστεροειδείς
  • Τυροπιτάκια: Κομήτες


Τα υπέροχα ασημένια ποτήρια, κουτάλια, πιρούνια και πιάτα είναι από το Sweebies. Τα επέλεξα ασημένια προφανώς λόγω διαστημόπλοιων, αλλά και γιατί κάνει τέλεια αντίθεση με το μαύρο!









Η μπάλα τυριού βγήκε τελευταία και ήταν (υποτίθεται) για τους μεγάλους γιατί ήταν λίγο πικάντικη η συνταγή. Ωστόσο, ορισμένα μερακλίδικα μικράκια δεν πτοήθηκαν!






Αυτά τα τρουφάκια τα είχαμε κάνει με τον Πέτρο για να περάσει η ώρα μας αλλά τα παιδάκια τα αγάπησαν!


Να σας κεράσουμε κι εσάς ένα κομματάκι; Η Αφροδίτη κοσμεί το κομμάτι σας!


Και του χρόνου!

6 σχόλια:

  1. Eντάξει, φανταστικό απλά, θα 'κανα και για μένα τέτοια γενέθλια χαχα! Υπέροχη δουλειά, υπέροχη μανούλα και μπαμπάς! Να τον χαίρεστε είναι σίγουρο ότι το καταχάρηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Πόλα μου! Η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε πολύ την προετοιμασία και ακόμα περισσότερο όταν τον είδαμε υπερχαρούμενο!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Σοφία μου! Όλα υπέροχα και με ενέπνευσες για το δικό μας διαστημικό πάρτι! Να τον χαίρεστε!!! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Πόσο χαίρομαι! Ό,τι χρειαστείς πες μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραία όλα! Το τελευταίο κομμάτι τούρτας πολύ λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.