Σεληνιακή άμμος με άρωμα ευκάλυπτου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017
Το ενδιαφέρον για το διάστημα και τα ουράνια σώματα δεν έχει ατονίσει. Εκμεταλλευόμενη αυτό το γεγονός, είπα να επικεντρωθούμε στον δορυφόρο της Γης, την Σελήνη. Η Σελήνη, έχει μια ιδιαίτερη μαγεία και δεν εννοώ λόγω ρομαντισμού! Το χρώμα της, τα πετρώματα, οι κρατήρες και το πώς δημιουργήθηκαν, η θερμοκρασία, οι φάσεις της, οι εκλείψεις, η απόστασή της από τη Γη και φυσικά ότι έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι!

Θυμήθηκα, λοιπόν την Σεληνιακή άμμο (moon sand) με την οποία έχουμε παίξει (ο πληθυντικός μπαίνει επειδή παίζω -εννοείται- κι εγώ) στο παρελθόν. Αλλά επειδή είναι περίοδος ιώσεων και υπάρχουν πολλές μπουκωμένες μυτούλες, έκανα μία μικρή προσθήκη: 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου που διευκολύνει την αναπνοή. Οπότε διεγείρονται 3 αισθήσεις με μία πολύ απλή δραστηριότητα. Όραση, αφή και όσφρηση! 

Η δραστηριότητα αυτή, μπορεί να γίνει και με ένα βρέφος άνω των 6 μηνών, χωρίς την προσθήκη του ευκάλυπτου και φυσικά με την συνεχή επίβλεψη του γονέα. Μπορείτε να βάλετε την "άμμο" με το μωρό μέσα στην μπανιερίτσα του και να παίξτε μαζί! 



Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε είναι 2, τα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας, γίνεται αμέσως και παίζετε με τις ώρες!



Υλικά:

4 φλυτζάνια αλεύρι(εγώ έβαλα του καφέ για να περιορίσω την ποσότητα, η οποία βγήκε υπερ-αρκετή)
1/2 φλυτζάνι λάδι (χρησιμοποιήστε κάποιο σπορέλαιο που δεν έχει έντονη μυρωδιά)

  • Σε μια λεκάνη/μπολ/τάπερ/κουτί/ταψί (ό,τι θέλετε) βάζετε τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το λάδι.
  • Ξεκινήστε το παιχνίδι!

Παίρνει αμέσως μορφή και διαλύεται εξίσου πανεύκολα με ελάχιστη πίεση.


Βάλτε ότι αντικείμενα θέλετε μέσα. Τα διαστημόπλοια σήμερα είχαν ρεπό και αρκεστήκαμε σε αυτόν τον δοσομετρητή κρέμας (ούτε ξέρω από πότε είναι αυτός).


Η Σεληνιακή βάση κατασκευάστηκε στο τσακ μπαμ!


Πλανήτες, κομήτες, μετεωρίτες, ότι έχουμε διαβάσει, πήραν μέρος στο παιχνίδι.


Το θυμάστε το topper από το πάρτυ; Έγινε "μολύβι".


Ισιώσαμε πρώτα την επιφάνεια...


...και κατόπιν εξασκήθηκε στη γραφή!

Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.