Χόρτο χειροτεχνίας

Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2017

Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν οπότε σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να μάθουμε τα κάλαντα του Λαζάρου, να παίξουμε παιχνίδια στην Πασχαλινοχώρα και να φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές.
Μάλλον έχετε καταλάβει ότι προτιμώ με 2-3 υλικά να φτιάχνω κάτι που θα ενθουσιάσει τις μικρές καρδούλες! Και στο σπίτι έχω τα πολύ βασικά υλικά που χρειάζονται για τις κατασκευές/χειροτεχνίες μας.
Ξεκίνησα λοιπόν εδώ και μέρες να σκέφτομαι τι πασχαλινό δωράκι-ενθύμιο θα δώσω στα μικρούλικα μου (stay tuned τις επόμενες μέρες θα σας το αποκαλύψω). Αλλά... έπρεπε να βρω χόρτο χειροτεχνίας! Έψαξα και βρήκα πολύ εύκολα δεν μπορώ να πω, να ναι καλά τα online καταστήματα. Μετά όμως θυμήθηκα ένα γκοφρέ χαρτί, πράσινο που είχα στο συρτάρι! Και, ω τι καλά, ο μικρός μου Πέτρος είχε κέφι για κάτι διαφορετικό! "Θέλεις να φτιάξουμε χορτάρι με το ψαλίδι;;;;" "Ναιιιιι!"(εννοείται ότι θα του άρεσε γιατί θα χρησιμοποιούσε ψαλίδι).
Το χόρτο χειροτεχνίας θα το χρειαστείτε για να στολίσετε τα πασχαλινά σας καλαθάκια, εκεί όπου θα βολέψετε τα αυγουλάκια την Μεγάλη Πέμπτη ή ότι άλλο εσείς θέλετε.
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.

Υλικά

Γκοφρέ χαρτί
Ψαλίδι


Διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και ξεκινήστε το κόψιμο.


Κόψτε σε λωρίδες όσο χρειάζεστε. Εμείς το κόψαμε λίγο λιγότερο από 1 εκ. αλλά άμα έχετε καλό ψαλίδι και μεγαλύτερη υπομονή μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο λεπτό.


Μόλις τελειώσετε, τινάξτε και τραβήξτε με προσοχή για να μην σκιστεί το χαρτί. Έτοιμο!


Τα ταααα!

2 σχόλια:

Από το Blogger.