3+1 αγαπημένες μουσικές παιδικές ταινίες

Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017
Ο μικρός μας πλέον είναι σε μία ηλικία που μπορεί και θέλει να βλέπει κινούμενα σχέδια. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα κλασικά της Disney, και συνεχίσαμε με τις πιο πρόσφατες μέχρι τις τελευταίες. Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω τα κινούμενα σχέδια και μέχρι πριν γεννηθεί, είχαμε δει οποιοδήποτε παιδικό έβγαινε στους κινηματογράφους! Μετά κάναμε μία παύση όπως ήταν φυσικό, και πλέον καθόμαστε και τα βλέπουμε όλοι μαζί, επί πολλές φορές το καθένα!
Παρακάτω, έχω ξεχωρίσει μερικά από τα αγαπημένα μας.

Fantasia - Φαντασία (1940)
Το έχουμε δει...άπειρες, αμέτρητες φορές, έχουμε ακούσει τα αντίστοιχα αποσπάσματα επίσης άπειρες και τα τραγουδάμε σε καθημερινή βάση! Η εικόνα με την μουσική συνδυάζονται με τον πιο απίστευτο τρόπο, μας ταξιδεύουν σε μέρη φανταστικά, μας λένε ιστορίες και μας μαγεύουν! Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά και αν δεν το έχετε δει πρέπει να το δείτε! Μία επισήμανση μόνο για το τελευταίο μέρος που εμείς το βρίσκουμε λίγο τρομακτικό και το προσπερνάμε για την ώρα...


Fantasia 2000 - Φαντασία 2000 (1999)
Μία ταινία αφιέρωμα στην Fantasia του 1940, στο ίδιο ύφος, με σύγχρονα μουσικά κομμάτια αλλά και προβολή αποσπασμάτων από την πρώτη ταινία.

Sleeping Beauty - Η Ωραία Κοιμωμένη (1959)
Το κλασικό παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης όπως την μετέφερε στην μεγάλη οθόνη ο Disney. Όλο το Soundtrack της ταινίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Tchaikovsky "Sleeping Beauty". Μαγεία!

The Sound of Music - Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965)
"Doe, a deer, a female deer

Ray, a drop of golden sun"...

Το poster παραπάνω δίνει ακριβώς το νόημα της ταινίας και δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω σύσταση: "The happiest sound in all the world: The Sound of Music".
Θα μαζευτούν κι άλλες αγαπημένες... 
Stay tuned!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.