Γινόμαστε γιατροί φτιάχνοντας την δική μας ιατρική τσάντα!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2020

Η παρακάτω δραστηριότητα είναι της Ασημίνας - The Silver Mommy που μέσω του λογαριασμού της στο Instagram αλλά και του δικού της blog, προτείνει εξαιρετικές, καλαίσθητες και δημιουργικές δραστηριότητες. Χειροτεχνίες, κατασκευές, sensory play, βιβλιοπαρουσιάσεις, ζωγραφική, χρώματα, υπέροχες προτάσεις που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Σήμερα λοιπόν, μοιράζεται μαζί μας μία υπέροχη ιδέα που δεν μένει μόνο σε αυτό που βλέπετε. Είναι η αρχή για ατελείωτο παιχνίδι ρόλων με τα παιδιά!


 

The Silver Mommy

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια των παιδιών μας (σε μεγάλο εύρος ηλικιών) είναι ο γιατρός. Το διάστημα αυτό, με αφορμή το βιβλίο ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (από την σειρά ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ) των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ασχολούμαστε με διάφορα επαγγέλματα, ψάχνοντας πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά και κάνοντας αντίστοιχα κατασκευές.

Τα οφέλη των κατασκευών είναι κατά βάση, η μάθηση να γίνεται διαδραστική… άρα πιο ευχάριστη, η όσο το δυνατόν καλύτερη εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και φυσικά η ομαδικότητα και συνεργασία.

Εμείς, φτιάξαμε την ιατρική τσάντα που θέλαμε να είχαμε σαν γιατροί και σας δίνουμε οδηγίες να φτιάξετε και εσείς την δική σας.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:

- χαρτόνια (σε χρώματα της επιλογής μας)

- κόλλα

- ψαλίδι

- εκτυπώσιμο υλικό για τα εργαλεία (έγγραφο pdf)

 


Βήμα 1ο:

Ζωγραφίζουμε το εκτυπώσιμο υλικό και κόβουμε περιμετρικά όλα τα εργαλεία

  


Βήμα 2ο:

Διπλώνουμε το χαρτόνι στην μέση και στην εσωτερική μεριά κολλάμε τα εργαλεία όπως επιθυμούμε, στην πάνω και την κάτω πλευρά.

 


 

Βήμα 3ο:

Κλείνουμε το χαρτόνι μας και στην εξωτερική πλευρά κολλάμε τον λευκό κύκλο, τον κόκκινο σταυρό (δηλώνοντας την ιδιότητα του επαγγέλματος) και στην συνέχεια, κόβουμε δύο ημικύκλια που θα χρησιμοποιηθούν για χερούλια της τσάντας και τα κολλάμε στο πάνω μέρος που ανοίγει το χαρτόνι (στην εμπρός και πίσω μεριά).

 



Η κατασκευή μας είναι έτοιμη!

Καλή διασκέδαση

 

Είμαι η Ασημίνα και θα χαρώ να δω τις δικές σας τσάντες κάνοντας tag στον λογαριασμό μου στο instagram @thesilvermommy.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.