Το μουσικό μενταγιόν εγκυμοσύνης Bola

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Το αυτί είναι από το πρώτα όργανα που σχηματίζονται στο έμβρυο. Τις πρώτες βδομάδες είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τον ρυθμό και από τον 4 περίπου μήνα μπορεί να ακούει τους πρώτους ήχους! Ακούει τον ρυθμό του χτύπου της καρδιάς της μητέρας του και αναγνωρίζει την φωνή της.
Γεννιέται, και ως νεογέννητο ενστικτωδώς γυρνάει το κεφάλι του προς το μέρος της όταν του μιλάει, αισθάνεται σιγουριά όταν την ακούει και χαλαρώνει όταν το αγκαλιάζει γιατί ακούει έναν γνώριμο ήχο: τον χτύπο της καρδιάς της!



Έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος για την επίδραση των ήχων και κατ' επέκταση της μουσικής στην εμβρυϊκή ηλικία που είναι και το πρώτο στάδιο ανάπτυξης του ανθρώπου, κατέληξα ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου οι χαλαρωτικοί ήχοι, είναι οι πρώτοι που βοηθούν την ψυχοσύνθεση μου, με χαλαρώνουν και εκείνη την ώρα νιώθω πιο έντονη την σύνδεση με το έμβρυο. Αυτό φυσικά έχει άμεσο αντίκτυπο στο ίδιο το έμβρυο όπως έχει αποδειχθεί μέσω μελετών και ερευνών των τελευταίων ετών. 



Ψάχνοντας λοιπόν χαλαρωτικούς ήχους στην καθημερινή ζωή, ήρεμη μουσική, ηχογόνα αντικείμενα και μουσικά όργανα, βρήκα το μουσικό μενταγιόν Bola το οποίο εν πρώτης με εντυπωσίασε χωρίς να το γνωρίζω. Ψάχνοντας και διαβάζοντας λίγο πιο διεξοδικά, διαπίστωσα ότι το μενταγιόν σε σχήμα σφαίρας, έχει μέσα ένα μικροσκοπικό μεταλλόφωνο το οποίο βγάζει χαλαρωτικούς ήχους!

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας από μαίες και γυναικολόγους, αλλά και με την παράδοση στο Μεξικό τα μουσικά μενταγιόν εγκυμοσύνης βοηθούν να έρθει το μωρό στη φυσιολογική θέση σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής, καθώς το έμβρυο τείνει να στρέφεται προς τον ήχο που ακούει. Δεν υπάρχει ωστόσο επίσημη βιβλιογραφία που να το επιβεβαιώνει."


Με ποιον τρόπο παράγονται οι ήχοι;

Η μουσική σφαίρα είναι κατασκευασμένη από αλπακά (είναι ένα κράμα χαλκού και ψευδαργύρου που χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή ασημένιων κοσμημάτων) γεγονός που κάνει τον ήχο να αντηχεί καλύτερα. Στο εσωτερικό της σφαίρας υπάρχουν χαραγμένα μικροσκοπικά αυλάκια και χάντρες οι οποίες είναι τετράγωνες, έτσι ώστε οι γωνίες τους να παγιδεύονται στις χαραγμένες γραμμές που δημιουργούν παρόμοιο ήχο με εκείνο του μεταλλόφωνου.

Είναι αποκλειστικά μενταγιόν εγκυμοσύνης;

Όχι, είναι ένα μενταγιόν που με αφορμή την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορείς να το φοράς οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου. Το νεογέννητο βρέφος επίσης, χαλαρώνει κι εκείνο με τους ήχους που παράγει.



Πού μπορώ να το βρω;

Το μενταγιόν που προτίμησα εγώ και βλέπετε στις παραπάνω εικόνες μπορείτε να το βρείτε εδώ. Είναι καταπληκτική ιδέα για δώρο εγκυμοσύνης για εσάς είτε για κάποιο δικό σας πρόσωπο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.