Βιβλίο: Πράκτορες του Πλανήτη «Πιράνχας στη Στεριά»

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019
Λατρεύω να είμαι στη φύση! Η ηρεμία και η γαλήνη που σου προσφέρει, το άδειασμα – φόρτισμα των μπαταριών δεν μπορούν να συγκριθούν με την τρέλα και τους γρήγορους ρυθμούς που αναμφίβολα κυριαρχούν σε μία πόλη. Μεγαλώνοντας τον μικρό, θελήσαμε να του μεταδώσουμε τον σεβασμό προς το μεγάλο μας σπίτι και προς τα πλάσματα που το κατοικούν. Μέσα από αυτή την (επιτυχημένη ομολογουμένως) προσπάθεια, με εξωτερικές δραστηριότητες και βιβλία, ήρθαμε πιο κοντά στη φύση.


Το τέταρτο βιβλίο της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη «Πιράνχας στη Στεριά», της Ελένης Ανδρεάδη από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε βάζει κατευθείαν στο ρόλο ήρωα-προστάτη του περιβάλλοντος. Από την πρώτη κιόλας σελίδα, το παιδί γίνεται μέρος μιας σούπερ αποστολής-διάσωσης των ειδών προς εξαφάνιση, όντας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας Περιβαλλοντοπόλ. Το 60% του πληθυσμού των ζώων έχει εξαφανιστεί και η επίλεκτη πρακτορική ομάδα μαζί με το παιδί-αναγνώστη αναλαμβάνουν να σταματήσουν την ραγδαία εξαφάνιση της βιοποικιλότητας του κόσμου σε 24 ώρες! 


Μέσα από τους ζωντανούς διαλόγους και την γρήγορη πλοκή «κρύβονται» βασικές πληροφορίες σε μορφή σημειώσεων και QR Codes που βάζει το παιδί μέσα στο πρόβλημα, δίνοντας παράλληλα προτάσεις για την διάσωση των ειδών! Οι σημαντικές πληροφορίες του βιβλίου καθώς και των QR codes είναι διαφωτιστικές καθώς δίνουν απαντήσεις σε ενδεχόμενες απορίες του παιδιού κατά τη διάρκεια της πλοκής και αποτελούν βάση για την ενδεχόμενη μετέπειτα έρευνά μας για τα οικολογικά προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο.


Ζωντανά χρώματα και όμορφα σκίτσα πλαισιώνουν το κείμενα που σε συνδυασμό με την πλοκή, δεν μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου αν δεν το τελειώσεις! Και όταν το τελειώσεις; Χα! Ένας απόρρητος φάκελος με πρακτορικά εργαλεία σε περιμένει να τον ανοίξεις!


Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να αποκαλύψω τίποτε άλλο καθώς είναι απόρρητες πληροφορίες που περιμένουν εσάς τους πράκτορες να τις ανακαλύψετε. Γίνετε κι εσείς μυστικοί πράκτορες της Περιβαλλοντοπόλ για  να σώσουμε όλοι μαζί τον πλανήτη μας!

Η ελεύθερη πτώση που θα σώσει τον κόσμο ξεκινάει σε 3, 2, 1… ΤΩΡΑ!

Το βιβλίο ως εργαλείο

Ακολουθούν προτάσεις για την αξιοποίηση του βιβλίου στο σπίτι ή στην τάξη.

Το διασκεδαστικό αυτό βιβλίο, είναι μία πολύ καλή αφορμή συζήτησης και έρευνας με το παιδί για:

  • την εξαφάνιση των ειδών
  • τα ζώα υπό εξαφάνιση
  • την αποψίλωση των δασών
  • την οικολογία 
  • την προστασία του περιβάλλοντος.


Καλή ανάγνωση!

2 σχόλια:

  1. Τη λατρεύουμε την Ελένη Ανδρεάδη και του Πράκτορές της!
    Υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο διαβαζει η μικρή μου αυτές τις ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.