Βιντεοβιβλίο: Μουσική - Κίνηση - Δημιουργία

Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018
Ο τίτλος προδίδει ότι το βιβλίο του Γιάννη Κριδερά "Μουσική - Κίνηση - Δημιουργία" δεν είναι ένα απλό βιβλίο. Είναι ένα βιντεοβιβλίο. Μία φρέσκια ιδέα που είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα καθιερωμένα. Μέσα από τη διαθεματικότητα, ο συγγραφέας δίνει ιδέες για ένα ολοκληρωμένο και άκρως διασκεδαστικό μάθημα μουσικής, παράλληλα όμως οι οδηγίες του είναι σαφείς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που δεν έχει μουσικές βάσεις.


Το βιβλίο αποτελείται από 7 θεματικά κεφάλαια με προτεινόμενες δραστηριότητες κίνησης, χορού, δραματοποίησης, παιχνιδιού, ζωγραφικής και φυσικά τραγουδιού. Ο συγγραφέας θέλοντας να πλαισιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις παραπάνω δράσεις, δημιούργησε τα βίντεο για το σκοπό αυτό. Τα βίντεο χωρίζονται σε 2 μέρη: στην κατασκευή αυτοσχέδιου μουσικού οργάνου με απλά υλικά, και στη μουσική εκτέλεση του τραγουδιού από τον ίδιο το συγγραφέα.

Πάρτε μία γεύση:



Όπως είδατε παραπάνω, το αυτοσχέδιο όργανο χρησιμοποιείται για να συνοδεύσουμε ρυθμικά το τραγούδι μας.


Το βιβλίο ξεπερνά την έννοια της διαθεματικότητας, παρέχοντας στον αναγνώστη μία ολιστική προσέγγιση του κάθε τραγουδιού και συνεπώς της μουσικής πράξης. Απλοποιεί με σεβασμό χωρίς να υποβαθμίζει την οποιαδήποτε μουσική δραστηριότητα. Έτσι, το βιντεοβιβλίο του πολυτάλαντου συναδέλφου Γιάννη Κριδερά, απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, μουσικούς και σε όποιον θέλει να γνωρίσει τη μουσική μέσα από μια παιγνιώδη διαδρομή.


Το πρωτοποριακό βιντεοβιβλίο που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ηλεκτρονική εποχή που διανύουμε, μπορείτε να το αποκτήσετε κατεβάζοντάς το σε e-book μορφή παντώντας εδώ. Αν όμως, είστε λάτρεις της έντυπης μορφής, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Μουσικές Δραστηριότητες  και να κάνετε την παραγγελία σας.


Το The Rainbow plays music σε συνεργασία με τον Γιάννη Κριδερά, συγγραφέα του βιντεοβιβλίου "Μουσική - Κίνηση - Δημιουργία", διοργανώνει βιβλιοδιαγωνισμό στο Facebook όπου μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας για να το κερδίσετε! Πατήστε εδώ, για να πάρετε μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.