Το καλάθι με τους ήχους

Σε κάθε μάθημα, ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχουμε να κάνουμε, εμφανίζω μόνο τα όργανα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι, τα παιδιά γνωρίζουν τι θα χρησιμοποιήσουν και δεν αποσυντονίζονται στην θέα άλλων. Παρατήρησα, ότι το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι γιατί κάποια από τα όργανα παίζονται συνέχεια, ενώ άλλα παραμελούνται. Όπως ακριβώς με τα παιχνίδια! Αποφάσισα λοιπόν, να έχω ένα καλάθι που κάθε τόσο θα αλλάζω τα οργανάκια που έχει μέσα.


Τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα σε ένα σπίτι με αληθινά όργανα, έχουν το καλό της δημιουργίας αλλά το κακό ότι αμέσως μετά ξεχνιούνται! Οπότε, έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο μουσικό μας καλάθι.

Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, καθώς όποτε περνάει ο μικρός (ή μεγάλος) από το μουσικό καλάθι μας, ανακατέβει τα μουσικά όργανα πειραματιζόμενος στα ακούσματά τους ή δημιουργώντας μίνι ρυθμικά μοτίβα κι έτσι η μικρή μουσική γωνιά βρήκε τον στόχο της!

Η μουσική γωνιά είναι μία ιδέα που εφάρμοζα πάντα στις τάξεις μου ή έξω από αυτές. Τα παιδιά την αγαπούσαν καθώς είχε δικές τους δημιουργίες και τους συντρόφευε όλες τις μέρες τις εβδομάδας.



Για αυτή την εβδομάδα διάλεξα τα παρακάτω αυτοσχέδια μουσικά όργανα:





Εσείς πιο από τα αυτοσχέδια οργανάκια σας προτιμάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.