Τα καλύτερα της εβδομαδας

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2018
Τα καλύτερα της προηγούμενης εβδομάδας που δεν γινόταν να μην δημοσιευτούν έστω και με λίγες μέρες καθυστέρηση. Τα βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, για τα παιδιά και για τα μεγαλύτερα παιδιά!
Πάμε λοιπόν να τα δούμε.

Ξεκινάω με ένα υπέροχο βίντεο του National Geographic που για ακόμη μία φορά δείχνει την μαγεία και την τέλεια αρμονία της φύσης. Ξέρατε λοιπόν, ότι οι πεταλούδες πίνουν τα δάκρυα της χελώνας;



Ακολουθεί ένα ακόμη βίντεο. Εξαιρετικά ενδιαφέρον, και μόνο ο τίτλος σε προκαλεί να το δεις.
"Η μαγευτική μουσική της νοηματικής γλώσσας"


Μία μέρα μετά την Εθνική μας Επέτειο, και με αφορμή αυτής, κάνουμε ένα "εικαστικό ταξίδι με ξεναγό την μνημοσύνη". Πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Άνοιξη του 2019. Δείτε περισσότερα εδώ.

Image via Kathimerini.gr
Ακολουθεί ένα άρθρο που το θέμα του με έχει προβληματίσει πολύ ως παιδαγωγό και μητέρα, καθώς επίσης έχει συζητηθεί πολλάκις με αξιόλογους συναδέλφους.  "Ανατροφή παιδιών ή γονιών;" Διαβάστε το εδώ και περιμένω τις δικές σας απόψεις και προβληματισμούς.

"Μεγαλώνω δεν σημαίνει ψηλώνω. Μεγαλώνω σημαίνει αποκτώ επαφή με την ψυχική μου πραγματικότητα." Μαριαλένα Σπυροπούλου
Και για το τέλος, σας έχω το τέλειο link για να φτιάξετε πολύ απλά το δικό σας μουσικό κομμάτι!
Δημιουργήστε ασταμάτητα παντώντας εδώ!

image via techsmart.co.za






2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία Σοφία! Μου άρεσε πάρα πολύ το βίντεο με την ASL. Όσο για το άρθρο με την ανατροφή των παιδιών και των γονιών, νομίζω δεν υπάρχει δίλημμα. Ανατροφή και των δύο, ανατροφή και του δασκάλου θα πω εγώ και γενικώς 3 μαγικές λέξεις για τους πάντες: δια βίου μάθηση. Με κάθε τρόπο και σε πολλά επίπεδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.