Τα καλύτερα της εβδομάδας

Σάββατο, Μαρτίου 17, 2018
Πολλά τα ενδιαφέροντα αυτής της εβδομάδας από τα οποία ξεχώρισα θέματα όπως η επίδραση της μουσικής, η παιδοψυχολογία και ένα ονειρεμένο νηπιαγωγείο!

Πρώτα απ'όλα θα ξεκινήσω με μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2 11.00-16.00) με θέμα "Ο ρόλος της μουσικής στην Ιατρική". Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.


Παραμένουμε στο ίδιο θέμα με την συνέντευξη του Ευθύμη Παπατζίκη, του Έλληνα νευροεπιστήμονα που ερευνά την επίδραση των ήχων στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μεταξύ των άλλων ερωτήσεων, απαντάει και στο αν μπορεί το άκουσμα μουσικής να κάνει πιo έξυπνα τα παιδιά. Διαβάστε την εδώ.

via Pexels
Περνώντας στον τομέα της παιδοψυχολογίας διάβασα ένα εξαιρετικό και πολύ χρήσιμο άρθρο της ψυχολόγου Μυρτώς Στάγκου, την οποία είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω και να παρακολουθήσω το εργαστήριό της στο 1st KIDOT Festival, το οποίο ήταν πολύ ενδιαφέρον! Σε αυτό το άρθρο, δίνει συμβουλές και πρακτικές για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ παιδιού και γονέα. Διαβάστε το στο προσωπικό της blog εδώ.

via Pexels
Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την "παρακμή του παιχνιδιού και η σχέση της με την άνοδο των ψυχικών διαταραχών στα παιδιά". Είναι από το άρθρα που σε βάζουν σε σκέψεις. Διαβάστε το εδώ.

via Pexels
Και κλείνουμε όπως σας υποσχέθηκα με ένα βίντεο για ένα ονειρεμένο νηπιαγωγείο! Απολαύστε το!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία άρθρα και η ημερίδα πιστεύω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...Ξεχώρισα τη συνέντευξη του κ. Παπατζίκη και το ονειρεμένο -αχ!- νηπιαγωγείο! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πηγαίναμε στην ημερίδα καθώς κι εγώ την βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα! Για το νηπιαγωγείο τι άλλο να πω! <3

      Διαγραφή

Από το Blogger.