DIY: Χρωματιστό ρύζι

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2018
Το Πάσχα πλησιάζει και είπαμε να ξεκινήσουμε τα βαψίματα λίγο νωρίτερα. Με την διαφορά ότι δεν βάφουμε αυγά αλλά ρύζι! Το βάψιμό του είναι παρόμοιο με το βάψιμο που κάνουμε στα αυγά. Όμως, πόσο εύκολο είναι το άσπρο ρυζάκι να γίνει χρωματιστό και να συνοδεύσει πλήθος δραστηριοτήτων; Είναι πολύ εύκολο! Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, ούτε πολύς χρόνος μέχρι να το δείτε να αλλάζει χρώμα. Η συνταγή δεν είναι δική μου, μετά από πολύ ψάξιμο, κατέληξα σε αυτή, και την προσάρμοσα ανάλογα στις παρακάτω ποσότητες.


Όπως έγραψα στο Instagram, η προετοιμασία έγινε την παρασκευή και το πολύχρωμο ρυζάκι μας συντρόφευσε όλο το σαββατοκύριακο. Αξίζει λοιπόν να του δώσετε μία ευκαιρία!

Υλικά:

5 Μπολ
500γρ. Ρυζι
Λευκό ξύδι
Χρώματα ζαχαροπλατικής


Η διαδικασία είναι η εξής:


  • Τα 500γρ. ρύζι, τα χωρίζουμε σε 5 μπολ με 100γρ. στο κάθε ένα.
  • Σε κάθε μπολ, ρίχνουμε μία κουταλιά λευκό ξύδι και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού το χρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει ανακατεύοντας κάθε τόσο για να στεγνώσει τελείως.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να το απλώσετε σε επίπεδες επιφάνειες για να στεγνώσει πιο γρήγορα. Εγώ τα άφησα όπως βλέπετε στην φωτογραφία, τα ανακάτευα κάθε τόσο και σε λίγες ώρες είχε στεγνώσει!


Τι μπορείτε να κάνετε με το χρωματιστό ρύζι;

Για αρχή, βάζετε το ρύζι στο ίδιο ποτηράκι ίδιου χρώματος με ένα μικρό κουταλάκι. Ανάπτυξη συγκέντρωσης, ακρίβειας, σταθερότητας και λεπτής κίνησης μέσα από το παιχνίδι!


Επίσης, μπορείτε να συγκεντρωθείτε στους ήχους παράγονται ανάλογα με το πώς ανακατεύεται, πέφτει ή αλλάζει υλικά.


Στη συνέχεια, πάρτε χωνιά, κουτάλια, μικρά, μεγάλα, ακόμα και φτιαράκια, τσουγκράνες και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!


Και μετά, έρχεται η ώρα του ανακατέματος!


Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε όλα τα χρώματα. Από κει και πέρα, η φαντασία οργιάζει!


Το πως πέφτει το ρύζι μέσα από το χωνί δημιουργεί μία εντυπωσιακή εικόνα.


Σε μας βγήκαν τα βαρέα οχήματα στη συνέχεια, φαγάνες, εκσκαφείς, τρακτέρ και πιάσαν δουλειά, οπότε χρειαστήκαμε ακόμα μεγαλύτερο ταψί για να χωράνε όλα μέσα.

Το πολύ θετικό με το ρύζι είναι η αποθήκευσή του. Απλά το βάζετε σε μία σακούλα ή ακόμα και τάπερ και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.