Αλφαβήτα στο αλάτι

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 01, 2018
Ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να αρχίσει το παιδί να εξοικειώνεται με τα γράμματα και το αλφάβητο είναι αυτός που θα δείτε παρακάτω. Με ένα απλό ψάξιμο, θα το βρείτε σε άπειρα sites κι επειδή υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον του Πέτρου τελευταία για τα γράμματα και ένα παράπονο έως εκνευρισμό θα έλεγα πολλές φορές που δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει, είπα να δοκιμάσουμε σιγά σιγά, πάντα μέσα από το παιχνίδι, προπαρασκευαστικές ασκήσεις γραψίματος. Αυτή την ιδέα την βρήκα έξυπνη, εύκολη και ιδανική για ένα παιδί που ξεκινάει να μαθαίνει τα γράμματα! Θα χρειαστείτε:




Υλικά:

Ένα σκεύος (ταψί ή οτιδήποτε άλλο σας βολεύει) με λείο πάτο
Αλάτι
Καρτέλες με γράμματα


Εμείς έτυχε να έχουμε αυτό το πολύ ωραίο βιβλίο (το συστήνω ανεπιφύλαχτα) που μας έχει κρατήσει πολλές ώρες συντροφιά, ακόμα και στα ταξίδια μας. Μπορείτε όμως απλά να γράψετε εσείς τα γράμματα πάνω σε χαρτί.


Από κει και πέρα, βγάζετε μία κάρτα, συζητάτε τι βλέπετε πάνω, πώς ονομάζεται και πώς προφέρεται το γράμμα και στη συνέχεια το παιδί με το δαχτυλάκι του το σχηματίζει στο αλάτι.



Όταν λοιπόν θέλετε να συνεχίσετε στο επόμενο, απλά κουνάτε λίγο το σκεύος και πάλι είναι έτοιμη η επιφάνεια με το αλάτι για να σχεδιάσει το παιδί το επόμενο γράμμα.


Το Βήτα.


Κάποια έβγαιναν πιο εύκολα, άλλα πιο δύσκολα.


Και λίγα λόγια για το ζωάκι. Πού ζει, τι τρώει, ποια είναι τα χρώματά του κλπ.


"Ζήτα. Ζου. Όπως ζέβρα!"


"Θου μεγάλο, θου μικρό. Όπως Θεσσαλονίκη!" 


Σειρά έχει η μουσική version της δραστηριότητας την οποία θα την δείτε σε λίγες μέρες!

Καλά γραψίματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.