Τα καλύτερα της εβδομάδας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 26, 2018
Όταν βρίσκομαι δίπλα στην θάλασσα, μέσα σε μία βιβλιοθήκη ή σε ένα μουσείο, ακούω πιο καθαρά τη σκέψη μου. Είναι μέρη όπου βρίσκεις μία απροσδόκητη γαλήνη και ηρεμία. Οπότε όταν βρίσκω κάποιο άρθρο για κάτι από τα παραπάνω, πέραν της μουσικής, πάντα μου τραβάει το ενδιαφέρον και ειδικά όταν έχει σχέση με παιδιά.

Αυτή η βιβλιοθήκη λοιπόν, είναι μόνο για παιδιά. Και όταν λέω μόνο, το εννοώ, καθώς απαγορεύονται οι ενήλικες. Είναι στη Νορβηγία και απευθύνεται στις ηλικές 10-15 ετών. Δείτε την εδώ.


Στα εγχώρια νέα, ανοίγει η πρώτη βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια στην Ελλάδα! Πολύ σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθηναίων. Δείτε λεπτομέρειες εδώ


Την Κυριακή, στις 28 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι στο ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να τραγουδίσετε με την χορωδία παιδιών του El Sistema. Δεν έχει σημασία αν έχετε γνώσεις μουσικές, καθώς στόχος είναι τα παιδιά "να ανακαλύψουν τη χαρά της μουσικής, και κατ’ επέκταση, τη χαρά του να συνυπάρχεις και να συνεργάζεσαι με άλλους, όσο διαφορετικοί και αν είναι από εσένα". Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Τροφή για σκέψη: "Πόσο μεγάλη επίδραση έχει στη ζωή μας η σχέση με τους γονείς μας". Ένα συγκινητικό και νοηματικά βαθύ απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι "Από την Αυτοεκτίμηση στον Εγωισμό". Διαβάστε το εδώ.

via pixabay
Τα άρθρα και οι έρευνες για την επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο είναι αμέτρητα, ωστόσο αυτό το άρθρο είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Το διάβασα στο Fagottobooks Blog, ενώ η πηγή του άρθρου είναι εδώ.

via pixabay
Καλό Σαββατοκύριακο!



2 σχόλια:

  1. Τα καλύτερα της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν καλύτερο το ξεκίνημα αυτής χιχι! Αυτή η βιβλιοθήκη στη Νορβηγία πόσο τέλεια! Με κάτι τέτοιο γινόμαστε και μεις 10-15 πάλι χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το δικό σου σχόλιο έκανε καλύτερο το ξεκίνημα της δικής μου! Καλά αυτό με τις βιβλιοθήκες είναι θέμα! Πάντα εντυπωσιάζομαι! Φιλιά!

      Διαγραφή

Από το Blogger.