Τα καλύτερα της εβδομάδας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018
Πρώτη δημοσίευση για την νέα χρονιά από αυτή τη στήλη. Τα σημερινά "καλύτερα της εβδομάδας" έχουν θέμα τα παιδιά, τη μουσική και τη φύση. Τα κεντρικά θέματα αυτού του blog δηλαδή. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά δυσκολεύτηκα πολύ να διαλέξω γιατί είχανε μαζευτεί πολλά ενδιαφέροντα αλλά τελικά κατέληξα στα παρακάτω:

Την φύση την λατρεύω και πάντα μου έλειπε όσο καιρό έμενα στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια είμαι πιο κοντά της, και παρόλο που στερούμαι την θάλασσα όπου πάντα παίρνω τις πιο βαθιές ανάσες μου, την απολαμβάνω. Μια βόλτα στο δάσος είναι αναζωογονητική αλλά και ωφέλιμη για την υγεία και ψυχολογία σύμφωνα με αυτό το άρθρο. Μία ωραία ιδέα απόδρασης για το Σαββατοκύριακο που έρχεται!

via pixabay.com
Η "Κιβωτός του Κόσμου" αναζητά οικογένειες που επιθυμούν να αναλάβουν την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας. Δεν πρόκειται για πρόγραμμα υιοθεσίας. Αν ενδιαφέρεστε, ενημέρωση πραγματοποιείται την πρώτη τετάρτη κάθε μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.



Το Fagottobooks Blog το ξέρετε; Είναι το blog των εκδόσεων Fagotto. Ρίξτε το μια ματιά έχει πάντα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα. Το κατάστημά τους είναι στη Βαλτετσίου 15 (αγαπημένος δρόμος), το έχω επισκεφθεί άπειρες φορές όσο ήμουν στην ευρύτερη γειτονιά, και έχει ένα σωρό μουσικά καλούδια και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αν είστε μακρυά, μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό τους κατάστημα πατώντας εδώ. Τα επόμενα 2 άρθρα που ακολουθούν τα διάβασα εκεί, ωστόσο σας δίνω και την διεύθυνση όπου δημοσιεύθηκαν.

Το πρώτο εκ των δύο μιλάει για την σπουδαιότητα της μουσικής, τα οφέλη της αλλά και παράλληλα όλων των τεχνών. Πως πρέπει να μπούνε στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα και όχι να βγούνε όπως γίνεται εδώ τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, και εδώ.

via snapwiresnaps.tumblr.com
Το επόμενο άρθρο επανεφέρει στο προσκήνιο την εξής ερώτηση: η μουσική κάνει εξυπνότερο το παιδί; Έχοντας διαβάσει πολύ το συγκεκριμένο θέμα καθώς είχα ασχοληθεί παλαιότερα σε ακαδημαϊκό επίπεδο με το Mozart effect, είμαι λίγο σκεπτική με την εμπορική διάσταση που δίνεται και όχι τόσο τα αποτελέματα, καθώς τα οφέλη της μουσικής και τα αποτελέσματα της μουσικοθεραπείας δεν αμφισβητούνται. Ενδιαφέρον άρθρο όμως, αξίζει να το διαβάσετε εδώ και εδώ.

Τέλος, το βίντεο που ακολουθεί, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και δημιουργεί το συναίσθημα της χαρμολύπης. Είναι το trailer της ταινίας "Singing with an Angry Bird". Δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.





Καλό σας Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.