Συνταγή για σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη: η μαγική!
Applesauce ή σάλτσα μήλου ή πουρές μήλου. Μπορείτε να την βρείτε με όλες αυτές της ονομασίες και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με ένα σωρό τρόπους. Ως σάλτσα σε ψητό χοιρινό, επιδόρπιο, άλειμμα σε ψωμί ή τηγανίτες ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε. Εγώ την έμαθα όταν έψαχνα να κάνω μπισκότα χωρίς ζάχαρη. Αυτή η μαγική σάλτσα μπορεί να αντικαταστήσει σε μία συνταγή μπισκότων το βούτυρο, τα αυγά, το γάλα ή τη ζάχαρη! Την επόμενη βδομάδα θα αναρτήσω την αγαπημένα μας sugar-free μπισκότα με applesauce!
Για την παρασκευή της δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από μήλα, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη. Αυτή που φτιάχνω και σας την έχω παρακάτω, δεν έχει μοσχοκάρυδο απλά επειδή δεν θέλουμε πάντα το άρωμά του και φυσικά δεν έχει ζάχαρη. Διαλέγω μήλα πολύ ώριμα έτσι ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η sugar-free σάλτσα μας με οποιαδήποτε του εμπορίου! Τα μήλα με το βράσιμο βγάζουν όλα τα ζάκχαρά τους και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, είναι -πραγματικά- σαν να είναι ένα κανονικό γλυκό και ιδανικό επιδόρπιο για τα μικράκια!
Υλικά:
για 1 βαζάκι μαρμελάδας
4-5 μήλα
μισή κούπα νερό
κανέλα
γαρύφαλλο
Για την παρασκευή της δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από μήλα, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη. Αυτή που φτιάχνω και σας την έχω παρακάτω, δεν έχει μοσχοκάρυδο απλά επειδή δεν θέλουμε πάντα το άρωμά του και φυσικά δεν έχει ζάχαρη. Διαλέγω μήλα πολύ ώριμα έτσι ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η sugar-free σάλτσα μας με οποιαδήποτε του εμπορίου! Τα μήλα με το βράσιμο βγάζουν όλα τα ζάκχαρά τους και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, είναι -πραγματικά- σαν να είναι ένα κανονικό γλυκό και ιδανικό επιδόρπιο για τα μικράκια!
Υλικά:
για 1 βαζάκι μαρμελάδας
4-5 μήλα
μισή κούπα νερό
κανέλα
γαρύφαλλο
- Κόβετε το μήλο σε κύβους.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα.
- Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα μήλα και να τελειώσει σχεδόν όλο το νερό.
- Όταν είναι έτοιμο, λιώστε τα μήλα με τον πολτοποιητή πατάτας.
- Έτοιμη!
Τα τααααα!
Καλοφάγωτη!
Δεν υπάρχουν σχόλια: