DIY: Φθινοπωρινή μυρωδάτη πλαστελίνη



Τι μυρωδιά έχει για σας το φθινόπωρο; Βρεγμένο χώμα; Μήλο; Κανέλα; Όλα αυτά μαζί;
Αν και μουσικοπαιδαγωγός πάντα στοχεύω στην πολυαισθητηριακή και διαθεματική προσέγγιση ενός θέματος. Τα παιδιά βιώνουν μέσω των δραστηριοτήτων μία έννοια ή ολόκληρη ενότητα με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή κατανόηση τους. Κάθε ένα παιδί είναι διαφορετικό, με διαφορετικές κλίσεις, προτιμήσεις και διαφορετικό τύπο νοημοσύνης οπότε είμαι οπαδός μιας πολύπλευρης, πολυαισθητηριακής, διαθεματικής και σφαιρικής εκπαίδευσης!

Μυρωδάτη πλαστελίνη λοιπόν, για να ξυπνήσουμε την όσφρησή μας αλλά και την αφή μας! Και πιστέψτε με, θα παραξυπνήσουν! Η συνταγή είναι απλή, με υλικά που βρίσκονται πάντα σε ένα ντουλάπι κουζίνας. Θα χρειαστείτε 5 λεπτά για να την φτιάξετε και πολλές πολλές ώρες για να την παίξετε. 


Υλικά:

1 φλ. του  καφέ corn flour
2 φλ. κ. baking soda
1,5 φλ. κ. νερό
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλλο
1 κ. γλ. λάδι (κατά προτίμηση σπορέλαιο)

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
  2. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει εντελώς το μείγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόλις αρχίσει να κολλάει πολύ αποσύρουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.


Τα ταααα! Αυτό ήταν! Περιμένετε λίγο να κρυώσει (εν τω μεταξύ έχει σπάσει ήδη η μύτη σας από τα αρώματα) και μετά την ζυμώνετε φτιάχνοντας ότι σχήματα θέλετε.


Η αίσθηση της συγκεκριμένης συναγής είναι υπέροχη! Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς γιατί ξεπερνάει κατά πολύ την απλή πλαστελίνη!


Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν τα μικράκια με όλη την διαδικασία, τις μυρωδιές, την τέλεια αίσθηση της πλαστελίνης αλλά και την χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας!

Καλά να περάσετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.