Το κουτί των αισθήσεων: Φθινόπωρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27, 2017

Μία αισθητηριακή δραστηριότητα με θέμα, τι άλλο; Το φθινόπωρο!

Η σημερινή ανάρτηση άργησε λίγο παρότι το υλικό είναι έτοιμο από καιρό. Τις επόμενες μέρες όμως θα ανεβαίνει όλο και κάτι καινούργιο οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Επίσης, να πω ότι όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, μην ξεχάσετε να περάσετε το Σαββατοκύριακο από την πλατεία του Δημαρχείου για να επισκεφτείτε το Πρώτο Παιδικό/εφηβικό Φεστιβάλ KIDOT. Θα είμαι κι εγώ εκεί! Είσοδος Δωρεάν!

Πάμε τώρα στα δικά μας. Τα αισθητηριακά κουτιά είναι πολύ διαδεδομένα στο εξωτερικό, γιατί βοηθάει το παιδί να αναπτύσσει τις αισθήσεις του, να εξελίσσει τις ικανότητές του και μαθαίνει να παίζει μόνο του καθώς μένει αρκετή ώρα απασχολημένο ειδικά αν είναι στη νηπιακή ηλικία (σε μικρότερες ηλικίες σίγουρα θα πρέπει να έχει την επίβλεψη του γονέα).
Θα σας προτείνω για άλλη μια φορά να βγείτε τη βόλτα σας και να μαζέψετε τους φθινοπωρινούς σας θησαυρούς ακριβώς όπως σας πρότεινα εδώ. Κατόπιν, βάλτε μέσα όλα τα καλούδια που μαζέψατε μέσα σε ένα κουτί και αφήστε το παιδί να εξερευνήσει.


Όπως βλέπετε εμείς βάλαμε πευκοβελόνες, φύλλα διαφόρων δέντρων, χρωμάτων, μεγέθων, ξύλα και ξυλάκια, φλοιό δέντρου και διάφορους καρπούς. Τι κάνουμε με όλα αυτά;

  • Παρατηρούμε τι έχει μέσα.
  • Μετράμε, ξεχωρίζουμε χρώματα και μεγέθη (π.χ. καφέ/κίτρινα/πορτοκαλί/πράσινα φύλλα, χοντρά/λεπτα, μεγάλα/μικρά κλπ)
  • Πιάνουμε, ανακατεύουμε, σπάμε, συνθλίβουμε.
  • Ποιο κάνει περισσότερη φασαρία; Ποιο δεν βγάζει καθόλου ήχο; Τι μπορούμε να κάνουμε για να βγάλουν;
  • Κάνουμε κομφετί από τα φύλλα! Πώς; Απλά θρυμματίστε τα!

Περιττό να πω ότι το τελευταίο είναι η αγαπημένη δραστηριότητα του Πέτρου όπως πολλών παιδιών επίσης!

Καλή σας διασκέδαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.