"Γλίτσα" σε 5'


Την περασμένη βδομάδα σας είχα δείξει εδώ ένα βίντεο με το πώς φτιάχνουμε γλίτσα. Το δοκιμάσαμε, παίξαμε πολύ ώρα αλλά τελικά δεν μας βγήκε όπως το θέλαμε οπότε και δεν το συστήνω! Από κει και πέρα όμως έκανα μία μικρή έρευνα, διάλεξα τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής και τελικά κατέληξα σε αυτή που θα δείτε παρακάτω. Γίνεται μέσα σε 5' και οι ώρες που απασχολείται το παιδί είναι πολλές! Ο Πέτρος ενθουσιάστηκε και δεν το άφηνε από τα χέρια του. Το καλό είναι ότι μπορεί το ίδιο το παιδί να βοηθήσει στην διαδικασία παρασκευής. Ορίστε λοιπόν η γλίτσα μας με την οποία δεν έπαιξε μόνο το παιδί... Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πότε θα την αφήσει από τα χέρια του για να την πιάσω εγώ!


Υλικά

120 γρ. άσπρη κόλλη χειροτεχνίας
120 γρ. ζεστό νερό
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
Διάλυμα για φακούς επαφής περίπου 4 κ.σ. ανάλογα με το πώς θέλετε να είναι η υφή του

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την κόλλα
  2. Ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τη σόδα ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στην κόλλα και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, ρίχνουμε μία μία κουταλιά της σούπας από το διάλυμα φακών επαφής ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί η γλίτσα μας.


Τα ταααα! Αυτό ήταν!



Μερικά tips ακόμα

  • Μπορείτε να βάλετε διάφορα μικρά αντικείμενα μέσα. Εμείς διαλέξαμε αστεράκια που τα κρύβαμε και ψάχναμε να τα βρούμε μετά.
  • Όσο πιο πολύ διάλυμα φακών επαφής ρίχνετε, τόσο πιο πολύ σφίγγει η γλίτσα.
  • Ως γλίτσα που σέβεται τον εαυτό της, αφήνει νεράκι πίσω της, οπότε έχετε από δίπλα μια πετσετούλα καλού κακού.
  • Οταν τελειώσετε το παιχνίδι, βάλτε τη μέσα με μία σακούλα φαγητού, δέστε τη καλά και ζουλίξτε τη. Είναι το πιο αγχωλητικό και κολλητικό παιχνίδι του Πέτρου που έχω παίξει!

Καλή διασκέδαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.