Εύκολη... πετρόσουπα!

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2017

Καλησπέρα! Επιστρέψαμε αισίως από τις διακοπές. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η επιστροφή ήταν πάντα σιωπηλή στο αυτοκίνητο. Έτσι και τώρα, με τον Πέτρο να αναρωτιέται κάθε τόσο "μα γιατί φεύγουμε;". Δίκιο δεν έχει το παιδί;; Ήταν όμως όμορφα, ξεκούραστα, γελαστά, δροσερά και σχεδόν ανέμελα! Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Όπως έχω ξαναπεί για μένα αυτή ακριβώς την εποχή γίνεται η αλλαγή του έτους! Δεν κόβω βασιλόπιτα, ούτε τραγουδάω "πάει ο παλιός ο χρόνος" αλλά τώρα που το σκέφτομαι θα είχε πολύ πλάκα. Έτσι λοιπόν, έκανα το New Year's Resolution List μου και είμαι έτοιμη να ξεκινήσω! Μέσα σε αυτή τη λίστα έχω και πολλές αλλαγές για εδώ, για τις οποίες είμαι πολύ ενθουσιασμένη και θα τις δείτε εν καιρώ!

Πάμε να δούμε τη νόστιμη δραστηριότητα που έχει πολλά καλά.

  • Πρώτο, έχεις απασχόληση για το παιδί όταν είσαι στην παραλία με το βότσαλο. Δηλαδή; "Έλα γλυκό μου παιδί να μαζέψουμε πετρούλες για να τις ζωγραφίσουμε" ή "μάζεψε τις πιο ωραίες πλατιές και άσπρες πετρούλες για να τις ζωγραφίσουμε".
  • Δεύτερο, περνάει γρήγορα εκείνη η κάπως ανιαρή ώρα πριν το απογευματινό μπάνιο, ζωγραφίζοντας πάνω στις πέτρες λαχανικά και φρούτα.
  • Τρίτο, την ώρα που έχετε πάει για μπάνιο, στεγνώνουν οι μπογιές.
  • Τέταρτο, όταν πια γυρίσετε και μπανιαριστείτε, παίζετε!
  • Πέμπτο, θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά!

Το πρόγραμμα είναι προφανώς ενδεικτικό επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο την διάρκειά της!
Το παιδί έτσι έχει κάτι να περιμένει και απασχολείται δημιουργικά όλη την ημέρα, παίζοντας στο τέλος της το παιχνίδι που το ίδιο έχει δημιουργήσει!



Υλικά:

Πέτρες (προτιμήστε άσπρες πλατιές ή σε διάφορα σχήματα ανάλογα το φρούτο ή λαχανικό που θέλετε να ζωγραφίσετε)
Μπογιές (εμείς είχαμε δαχτυλομπογιές)



Αφού λοιπόν κάνετε τα παραπάνω βήματα και έχετε ζωγραφίσει τα φρούτα και λαχανικά, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Εκεί ξεκινάει το παιχνίδι:
1. Ανακατεύετε και ζητάτε από το παιδί να ονοματήσει το φρούτο και λαχανικό που βλέπει.

2. Χωρίζετε τα φρούτα από τα λαχανικά.

3. Τα ανακατεύετε πάλι όλα μαζί και ξεκινάτε το μαγείρεμα. Εκεί αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και μαζί με το παιδί φτιάξτε μία νοστιμότατη πετρόσουπα!

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!!



2 σχόλια:

  1. χαχα! Πολύ μου άρεσε η ευχή για τον καινούριο χρόνο στο φινάλε! Παράδοξο, αλλά στο καλοκαίρι ταιριάζει το 'νέο ξεκίνημα΄! Για την πετρόσουπα τι να πω...υπέροχη ιδέα απλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ Πόλα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και η δραστηριότητα!!!

      Διαγραφή

Από το Blogger.