το πιο πολύχρωμο τύμπανο

Κυριακή, Μαΐου 21, 2017

Μόλις πέρασε ένα δύσκολο δεκαήμερο. Ο Πετρής μας ήταν άρρωστος με ωτίτιδα. Ξέρετε ποια είναι τα επακόλουθα εκτός του πυρετού, του πόνου και της καταρροής. Ξάγρυπνες νύχτες, γκρίνια, νοθρότητα, υπερένταση και φυσικά μαμά... πολύ μαμά! Ευτυχώς ήταν περαστικό, πήραμε ότι μας συνέστησε ο γιατρός και αρχίσαμε να ηρεμούμε. Μία από αυτές τις δύσκολες μέρες λοιπόν, ενώ δεν μας άρεσε κανένα παιχνίδι, καμία μουσική και για να μην τα πολυλογώ, δεν μας άρεσε τίποτα (!), θυμήθηκα κάτι που του είχα κάνει ενώ ήταν βρεφάκι ακόμα. Τότε, είχα πάρει μία zip σακούλα, έριξα μέσα baby oil και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τον έβαλα στο καρεκλάκι του, του έδωσα την σακούλα και... αυτό ήταν! Με απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση κυνηγούσε με το δαχτυλάκι του τις φούσκες και το χρώμα.
Οπότε λέω μπορεί να κάνει και τώρα την δουλειά του. Χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν είχαμε. Είχαμε όμως πολλές μπογιές και baby oil. Είχε έρθει η ώρα της παραλλαγής! Πάμε όμως να τα δούμε κιόλας. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

Χρώματα
Baby oil
Zip σακούλα
...

Ε, βάλτε και μία μπαγκετούλα! Πώς θα παίξουμε τύμπανο;!! 


Προτιμότερο είναι να έχει μαλακή άκρη. Αν έχετε ξύλινες ή πλαστικές, επενδύστε τις με λίγο ύφασμα. Αν δεν έχετε καθόλου, τυλίξτε την άκρη από ένα μολύβι με λίγο ύφασμα και είστε έτοιμοι!


Βάλτε τα χρώματα μέσα στη σακούλα και στη συνέχεια ρίξτε το λαδάκι. Προσοχή!! Σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει καλά η σακούλα!


Τα ταααα! Έτοιμο! Χτυπήστε!


Η παραπάνω φωτογραφία είναι μετά από λίγο χτύπημα. Το καλό με το baby oil είναι ότι δεν αφήνει να μπερδευτούν τα χρώματα. Οπότε δεν είναι μια δραστηριότητα της στιγμής. Εμείς οπως βλέπετε την έχουμε κολλημένη πάνω στο τραπεζάκι δραστηριοτήτων του Πέτρου και κάθε φορά που περνάει από κει σίγουρα θα καθήσει να παίξει. Κι όταν περνάει η μανούλα απο κει, κάθεται κι εκείνη λίγο! :)


Αφού λοιπόν εκτονώθηκε με το τύμπανο, άφησε την μπαγκέτα, και συνέχισε με τα δαχτυλάκια. Εκτόνωση και μετά χαλάρωση, ηρεμία και συγκέντρωση. Τι άλλο θέλετε;;
Καλό σας παίξιμο!

2 σχόλια:

Από το Blogger.