DIY: Χριστουγεννιάτικα δώρα φτιαγμένα με αγάπη

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018

Σήμερα φιλοξενώ την Ελίζα από το ιστολόγιο Greek Moms Rock στο πλαίσιο της Μυστικής Ανταλλαγής που διοργάνωσε το Edityourlife Magazine και οι Greek Women Bloggers.   

 Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει. Οι ετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά. Τα σπίτια μας, τα μαγαζιά, οι δρόμοι έχουν στολιστεί και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Από μικρή περίμενα αυτές τις γιορτινές μέρες με ανυπομονησία. Το ίδιο και τώρα, ειδικά από πέρυσι που έγινα για πρώτη φορά μαμά. Βάζω τα δυνατά μου για να κάνω αυτές τις μέρες ξεχωριστές.
  Ένας από τους λόγους που μου αρέσουν πολύ τα Χριστούγεννα είναι τα δωράκια. Είναι τόσο όμορφο να ανταλλάζεις δώρα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τα τελευταία χρόνια επιλέγω να φτιάχνω χειροποίητα δώρα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή είναι ιδιαίτερα, μοναδικά και προορισμένα μόνο για έναν-μία. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν κάποιες εύκολες και οικονομικές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε και να εντυπωσιάσετε!


Θα ξεκινήσω με τα ξύλινα στολίδια. Είναι ιδιαίτερα, όμορφα και φιλικά προς το περιβάλλον. Στα μαγαζιά μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια σε πολύ καλές τιμές. Εγώ επέλεξα να αγοράσω τα αρχικά των ονομάτων μας, φέτες ξύλου, αστεράκια και καρδούλες. Τα αρχικά των ονομάτων μας τα στόλισα με glitter σε 3 διαφορετικά χρώματα.

  Για τις φέτες ξύλου επέλεξα την τεχνική του decoupage. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά πέρασα τη μεριά που θα στόλιζα με λευκό χρώμα. Έπειτα, διάλεξα τη χαρτοπετσέτα που θα χρησιμοποιούσα και έκοψα το σχέδιο. Το κόλλησα με την ειδική και περίμενα μέχρι να στεγνώσει. Συνήθως τα αφήνω ένα ολόκληρο βράδυ. Τέλος, κόλλησα λίγο σπάγκο στην πίσω μεριά για να μπορούν να κρεμαστούν.

  Τα υπόλοιπα ξύλινα στολίδια τα ζωγράφισα με ακρυλικά χρώματα. Είναι μια κατασκευή που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Μπορεί να έχουν ατέλειες αλλά ακριβώς αυτή είναι και η ομορφιά τους. Και μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να δημιουργείτε μαζί με τα παιδιά σας. Επιλέξτε εύκολα σχέδια όπως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έναν χιονάνθρωπο, ένα ταρανδάκι. Επιπλέον, μπορείτε να γράψετε απλά λέξεις όπως αγάπη, τύχη, υγεία, ελπίδα. 

Η αγαπημένη μου χειροτεχνία για φέτος ήταν αυτή που προοριζόταν για τους γονείς μου. Ο Μανωλάκης τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία κι ήθελα να τους ετοιμάσουμε κάτι ξεχωριστό! Τους έφτιαξα ένα ξύλινο στεφανάκι με αρωματισμένες φέτες από ξύλο, το οποίο μοσχοβολούσε κανέλα. Τις κόλλησα με ξυλόκολλα πάνω σε ένα τελάρο κεντήματος με διάμετρο 15 εκατοστών. Έπειτα, δημιούργησα μια κορνίζα-σπιτάκι με γλωσσοπίεστρα όπου θα μπορούν να βάλουν την οικογενειακή φωτογραφία των φετινών Χριστουγέννων. Αυτό όμως που θα τους αρέσει σίγουρα περισσότερο απ’ όλα είναι το ημερολόγιο. Πάνω σε μια λευκή καρτολίνα κόλλησα μια φωτογραφία του Μανωλάκη κι ένα ημερολόγιο του 2019. Είναι μια πολύ οικονομική και γρήγορη κατασκευή που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους παππούδες!


Όλες αυτές οι κατασκευές έχουν πολύ χαμηλό κόστος υλικών. Σας τις παρουσίασα για να σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφα δωράκια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μην ξεχνάτε πως δεν έχει σημασία η χρηματική αξία ενός δώρου, αλλά η προσφορά του στα πρόσωπα που αγαπάμε. Σε όλους αρέσουν τα χειροποίητα δώρα γιατί είναι φτιαγμένα με αγάπη. Δημιουργήστε λοιπόν για τους αγαπημένους σας  και δείξτε τους πόσο πολύ τους νοιάζεστε και τους αγαπάτε. Πασπαλίστε το σπίτι σας με glitter και γεμίστε το με κορδέλες και η μαγεία των Χριστουγέννων θα σας χτυπήσει την πόρτα! 

Ελίζα #greekmomsrock

Με εκτίμηση,
Ελίζα Καλογιαννάκη
Blog: www.greekmomsrock.com
Instagram: greekmomsrock
Facebook: Greek Moms Rock

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες ιδέες!Σ'ευχαριστώ που συμμετείχες στην ανταλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χειροποίητες κατασκευές έχουν ανεκτίμητη αξία όσο κι αν έχουν κοστίσει οικονομικά. Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα για το δώρο των παππούδων που θα μπορέσουν να το κρατήσουν και σαν ενθύμιο με τον ενός έτους Μανωλάκη!
    Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε εσάς και τις οικογένειές σας κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ομορφα που ειναι τα προσωπικα χειροποιητα δωρα!Ευχαριστουμε για τις προτασεις σου.Καλες γιορτες με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφες ιδέες!! Μια εξαιρετικά χρήσιμη ανάρτηση, μπράβο!!
    Χρόνια πολλά!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.